Çaya limon damlatılır mı, Limonlu çay içmek faydalı mı?

Sabah kahvaltılarında, akşam yemek sonrasında ya da gün içinde keyifle tüketilen çay konusunda bazı ikilemler yaşanıyor. Kimileri çaya limon sıkılmaması gerektiğini söylerken, kimileri de çaya limon atmanın büyük yararları olduğunu belirtiyor. Peki çaya limon damlatılır mı, limonlu çay faydalı mı? İşte detaylar...

Çaya limon damlatılır mı, Limonlu çay içmek faydalı mı?

Türklerin en çok tükettiği içecek sudan sonra çay olarak biliniyor. Kahvaltıda, akşam yemeği sonrasında bardak bardak tüketilen çay, hem içleri ısıtırken hem de koyu sohbetlerin adresi olmayı başarıyor. Son dönemlerde çayın içine limon atıp atmama konusunda endişeler bulunuyor.

Peki çayın içine limon sıkıldığında yararı oluyor mu? Çay limonlu mu içilmeli? Limonlu çayın bir faydası var mı? Bu soruların cevabı kesinlikle var. Çaya limon sıkıp içmek birçok fayda içeriyor. Ancak bazı hastalıkları olanlar için iyi bir etki bırakmayabilir. Genel olarak düşünüldüğünde ise birçok yararı bulunuyor ve tüketenlere de iyi hissettiriyor.

LİMONLU ÇAY İÇMENİN FAYDALARI

Limonlu çay tüketmek bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur. C vitamini açısından zengin bir kaynak olduğu için tercih edilebilir. Mideye iyi gelen bir etkiye sahiptir. Antioksidan içerdiği için yararı çoktur. Limonlu çayın içerisinde "kateşin" isimli bir bileşen bulunur. Bu bileşim, kalp dostudur ve kalp sağlığına iyi gelir. Böylece kalp krizi riskiniz azalır. Limonlu çay, kabızlık sorunlarına bire birdir. Kansızlık sorunu yaşıyorsanız birkaç damla limon atılarak içilen çay sağlığınıza iyi gelebilir. Öte yandan limon tüketmek bünyeye enerji vereceğinden dolayı kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

LİMONLU ÇAYIN YAN ETKİLERİ VAR MI?

Limonlu çay, böbrek, mide yanması ya da safra kesesi sorunu olan kişiler için önerilmez. Çok fazla limonlu çay tüketmek diş minelerine zarar verir. Her limonlu çay tüketimi sonrasında dişlerinizi mutlaka fırçalayın.

Kaynak: 1,2,3