Canan Karatay'ın Kahvaltıda Yenilmesini tavsiye ettiği Kebap

Canan Karatay yine ezberleri bozdu. Kahvaltıda yenilmesini önerdiği kebap herkesi şaşkına çevirdi.

Canan Karatay'ın Kahvaltıda Yenilmesini tavsiye ettiği Kebap

Canan Karatay yaptığı açıklamalarla gündemi sarsmaya devam ediyor. Önermiş olduğu çok sayıda besin herkes tarafından dikkatle takip ediliyor ve mutlaka tüketiliyor.

Canan Karatay'ın katıldığı bir söyleşide yaptığı açıklamaları haberleştiren Sabah gazetesi Canan Karatay'ın kahvaltıda yenilmesini belirttiği besinleri haberleştirdi.

Canan Karatay yaptığı dikkat çeken açıklamada "Kahvaltıda bol bol çağ kebabı, köy tavuğu ve Trabzon yağı yemeniz şart" açıklamasında bulundu.

Canan Karatay tarafından önerilen bu besin herkesi şaşkına çevirdi. Bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen bir gazeteci Canan Karatay'a herkesin merak ettiği soruyu yönelterek "cağ dönerin" kahvaltıda yenilmesinin insan sağlığı için bir sorun oluşturup oluşturmayacağını sorunca Canan Karatay bombayı patlatarak dikkat çeken bir çıkış yapıyor.

Canan Karatay, "Kahvaltıda et, sucuk, kavurma yemiyor muyuz. Elbette kahvaltıda çağ döner de yenir. Bol bol yiyebilirsiniz ama yanında ekmek, pilav, makarna, patates kızartması yemeyin diyoruz. Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenme şart. Bol bol çağ kebabı, köy tavuğu ve Trabzon yağı yemeniz şart." diyerek noktayı koyuyor..

TRABZON TEREYAĞI TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİSİ

Öte yandan Trabzon'da yapılan tereyağı Türkiye'nin en değerli yağlarından biri olarak gösteriliyor. Peki Tereyağının faydaları nelerdir? Tereyağı kalsiyum açısından faydalıdır. Kemiklerin güçlenmesini sağlayan tereyağı aynı zamanda iltihap giderici özelliğe sahip bir besindir. Bulaşıcı hastalıklara karşı da vücut direncini güçlendiren tereyağı aynı zamanda da Kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olmaktadır.

KÖY TAVUĞU DA ÇOK FAYDALIDIR

Öte yandan Canan Karatay'ın önermiş olduğu Köy tavuğu da oldukça faydalı besinler arasında yer almaktadır. Kilo Vermeye Yardımcı olan köy tavuğu aynı zamanda da tansiyon kontrolünü sağlamaktadır. İyi bir protein kaynağı olan köy tavuğu Vitamin ve Mineral Kaynağı açısından da oldukça zengin bir besindir. Kolesterol Kontrolünü de sağlayan köy tavuğu kilo vermek isteyenlerin de rahatlıkla tercih edeceği bir besindir..