Buzdolabına konulması sakıncalı 6 yiyecek

Bazı yiyeceklerin buzdolabına konulması onların tüm besin değerini yok ediyor! İşte buzdolabından uzak tutulması gereken besinler

Buzdolabına konulması sakıncalı 6 yiyecek

Bazı yiyeceklerin buzluk ya da buzdolabına konulması onları zararlı hale dönüştürür. Besin değerleri yok olduğu gibi tatları da kaçar. Yapacağınız yemekler ise hiç lezzetli olmaz! İşte buzdolabına kesinlikle koymamanız gereken o yiyecekler

YUMURTA
Kahvaltının vazgeçilmezlerinden olan yumurta, buzluğa atılmaz. Buzluğa yumurta atarsanız kısa süre içinde kabuğu çatlar. Donmuş bir yumurtayı daha sonra pişirmek isterseniz muhtemelen macun kıvamında bir yiyecekle karşılaşırsınız.

SÜT ÜRÜNLERİ
Buzluğa süt ürünü kaldırmak yanlıştır. Buzlukta bekleyen süt ürünü sulanır. Buzlukta donduracaksanız yağ oranı fazla olan peynirleri, süt kremasını ve kendi paketinde olmak kaydıyla sütü dondurabilirsiniz. Onun haricindeki ürünleri kesinlikle buzluğa kaldırmayın.

KONSERVE ÜRÜNLER
Çok uzun süre dayanabilen konserve ürünler, buzluğa konulmaz. Çünkü içindeki sıvı buzlukta genleşerek patlamaya sebep verir. Konserveler zaten uzun ömürlü olmaları için tasarlanmıştır. Ekstra bir soğukluk ihtiyacına gerek yoktur.

SALATALIK VE MARUL
Salatalık ve marul gibi sebzeler dondurucuya atılmaz. Bu ürünler buzlukta kalırsa don yemiş gibi bir şekle döner ve tadını kaybederek kötü bir forma girerler.

PATATES
Patates, kuru ve karanlık bir ortamda saklanması gereken yiyeceklerdendir. Buzluğa atılan patates donar ve kahverengileşerek tadını kaybeder. Bu nedenle kuru ve serin bir ortamda saklamak en iyisidir. Ancak patatesi püre haline getirirseniz o zaman 5 ay kadar buzlukta saklayabilirsiniz.

EKMEK KIRINTISI
Özellikle köftenin harcına koyulan ekmek kırıntısı buzluğa konulmaz. Bu tür yiyecekleri buzluğa koyduğunuzda yumuşar ve tüm kıtırlığını kaybeder. O nedenle buzluk kötü bir seçenektir.

Kaynak: HABERCİNİZ.BİZ