Bing'e üzücü haber: Samsung Google'dan vazgeçmiyor

Samsung varsayılan arama motorunu Bing'den Google'a geçirmeyecek.

Bing'e üzücü haber: Samsung Google'dan vazgeçmiyor

Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir rapora göre Samsung, akıllı telefonlar için varsayılan arama motoru olarak Google'a bağlı kalmaya karar verdi.

Daha önceki bir raporda Samsung'un Microsoft'un arama motoru Bing'e geçmeyi düşündüğü belirtilmişti. Samsung'un, Android'i de üreten arama deviyle ilişkisini sürdürmek için varsayılan arama motoru olarak Google'da kalmaya karar verdiği bildirildi.

Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir rapora göre Bing, ilgi artışının ortasında olabilir, ancak Samsung akıllı telefonlarının varsayılan arama motoru olmayacak. The New York Times tarafından daha önce yayınlanan bir haberde Samsung'un Google'dan Bing'e geçmeyi düşündüğü belirtilmişti, ancak telefon üreticisinin Google'da kalmaya karar verdiği ortaya çıktı.

Wall Street Journal'a göre Samsung, şirketin akıllı telefonları için varsayılan arama motoru olarak Google'ı Bing ile değiştirme potansiyeline odaklanan iç incelemesini askıya aldı. Samsung değiştirmeye karar vermiş olsaydı, telefonlarındaki "İnternet" tarayıcısının varsayılan arama motorunu değiştirmiş olacaktı.

Samsung'un Bing'e geçişin yaratabileceği algı nedeniyle Google'da kaldığı bildirildi. Ayrıca teknoloji devi, Samsung telefon ve tabletlerinde çalışan Android işletim sistemini üreten Google ile olan ilişkisini de etkilemek istemedi.

Microsoft ve Samsung'un, Samsung telefonların Windows PC'lerle iyi çalışması da dahil olmak üzere yakın bir ilişkisi vardır. Samsung ayrıca Windows çalıştıran birkaç bilgisayar da üretiyor. Ancak bu ilişki yıldan yıla artıyor gibi görünüyor. Samsung'un varsayılan arama motoru seçiminin şirketin Microsoft ile olan ilişkilerini etkilemesi pek olası değil.

Wall Street Journal'a göre, geçişle ilgili mevcut soruşturma askıya alınmış olsa da, Bing'de kapı kalıcı olarak kapanmış değil.

Samsung alternatif bir varsayılan arama motoru aramaya başladığında Google'ın bir "panik" içine girdiği bildirildi. Google ve Samsung arasındaki anlaşmanın yıllık 3 milyar dolar değerinde olduğu söyleniyor, bu nedenle bir değişiklik Google için önemli bir gelir kaybı olacaktır.

Apple'ın Google ile olan sözleşmesi de bu yıl yenilenecek, dolayısıyla bu anlaşmayla ilgili benzer bir destan görme şansımız var. Apple'ın yıllık değeri 8 milyar ila 12 milyar dolar arasında değişen çok daha büyük bir anlaşması olduğu bildiriliyor.

Microsoft, Apple'ı Bing'e geçmeye ikna edemezse, Mozilla ile daha şanslı olabilir.