Bilim insanları şaşırdı Virüs Geçiren Hastada ilk defa Görüldü.

Korona Virüsün hastalık geçtikten sonra dahi karşılaştığı problemleri, etkilerini, sonuçları. Riskli grupları yazımda bulabilirsiniz.

Bilim insanları şaşırdı Virüs Geçiren Hastada ilk defa Görüldü.

Korona ve Diyabet

Korona Virüslü bir genç hastada daha önce onda olmayan bir hastalık görüldü. Bu hastalıkla Korona virüsün ilişkisi ilk kez 14 yaşında bir hastada ortaya çıktı. Daha önce de virüsün neden olduğu pek çok hastalığa şahit olmuştuk. Bu sefer virüs 14 yaşında genç bir hastada diyabet hastalığını ortaya çıkardı.

Semptomlar nasil başlamıştı?

Hastalık geçiren çocukta belirtiler çok ağır  seyretmiş ve tedavi amaçlı hastaneye yatırılmıştır.  Virüs çocukta Diyabet hastalığına sebep olmuştur. Ve bu ilk vaka olmuştur. 14 yaşındaki genç bundan sonraki hayatına Diyabet hastası olarak devam edecek.

Korona Virüs başka hangi hastalıklara yol açar?

Bilindiği üzere Korona Virüs, hastalık geçtikten sonra dahi insanlarda kalıcı başka hastalıklara yol açıyor. Özellikle yaş ortalasi yükseldikçe ve beraberinde var olan başka hastalıklarla da birleşince sonucu ağır olabiliyor. Özellikle kronik hastalıklar (kalp, şeker, hipertansiyon) çok etkilenen bireyler arasında yer alıyor


Ayrıca D vitamini, B Vitamini, C vitamini eksikliği yaşayan bireylerde Virüsün ağır geçtiği saptanmıştır.Bununla birlikte daha önce hastalıktan önce herhangi bir rahatsızlığı olmayan bireylerde Kalp ritim bozukluğu ve tansiyon gibi belirtiler ortaya çıkmıştır. Ki bu da virüsün ne denli korkutucu ve tehlikeli olduğunu gözler önüne sermiştir.

Gençlerde Korona Virüs ne kadar etkilidir?

Genç bireyler için salgın başladığında "Bulaşma riski daha az" hatta "bulaş riski yok" gibi yanlış haberler yayıldı. Fakat sonradan görüldü ki, onlar da ileri yaş bireyler kadar riskli durumdalar.