Bilgisayarda daha hızlı yazmak isteyenlere 10 Parmak Klavye Metodu

10 Parmak Klavye Metodu hakkında bilgilendirici içerik.

Bilgisayarda daha hızlı yazmak isteyenlere 10 Parmak Klavye Metodu

  10 parmak klavye metodu (TOUCH TYPİNG), klavyedeki tuşların yerini ezberleyerek hız kazandığımız bir yöntemdir.  Oldukça avantajlıdır. Bilişim dünyasındaki hemen hemen herkes bu tekniği kullanır. Daha çok işi daha az zamanda bitirmemizi sağlar.  Ayrıca 10 parmak yöntemi ile yazmayı öğrenirseniz bileğinizin ve kolunuzun eskisi kadar yorulmadığını fark edersiniz. Kolaylık sağlayan bu metodu birkaç madde ile öğrenmeye geçelim. 

  •  İlk başlarda biraz zor gelebilir. Sonuçta yıllarca kullandığınız yöntemi değiştirmeye çalışacaksınız.  10 parmak yöntemine birkaç ay alıştıktan sonra yazma hızınızın arttığını, bileklerinizin ve kolunuzun çok yorulmadığınızı, zaman kazandığınızı fark edeceksiniz. 

  

  • İlk önce başlangıç noktası tuşlarını öğrenmeliyiz. Başlangıç noktası tuşları F ve J harfleridir. Klavyede bu harfler üzerinde hafif çıkıntılar vardır. Sağ ve sol işaret parmaklarınız klavyede F ve J harflerinin olduğu tuşlarda olmalıdır. Sonra sırasıyla orta parmağınızı, yüzük parmağınızı ve serçe parmağınızı F ve J tuşlarının yanındaki tuşlara yerleştirin. 

 

  • Alışmak için her gün 30 dakika antrenman yapmanız yeterli olacaktır. Klavyenin sol tarafını sol elle, sağ tarafını sağ elle kontrol etmelisiniz. En aktif parmak ise serçe parmaktır.