Bel Çevrenizde Yağlanma Varsa Eğer Dikkat! Bel Çevresindeki Yağlanmanın Nedenleri

Eğer bel çevrenizde yağlanma varsa nedeni sadece yediğiniz hamur işi veya börek gibi yiyecekler olmayabilir! Bel çevrenizdeki yağlanmanın nedenlerini sizler için açıklıyoruz

Bel Çevrenizde Yağlanma Varsa Eğer Dikkat! Bel Çevresindeki Yağlanmanın Nedenleri

Birçok insan, özellikle bayanlar düşük bel pantolonlarından dışarı taşan bel çevresi yağlarından şikayet ederler. Çünkü bu yağlar kişileri hem fiziksel açıdan hem de psikolojik olarak olumsuz şekilde etkilemektedir.

Bu durum genelde kilo problemi ile beraberinde oluşmaktadır. Kilo alırken fazla kilolar özellikle bel çevresine yerleşmektedir. Bel çevresindeki yağlanmanın nedenleri farklı olabilmektedir. Bahsettiğimiz gibi kilo fazlalığı bel çevresinde yağlanmanın nedenleri arasında ilk sırada olan bir etkendir.

Fazla kalori alımı her zaman bel çevresindeki yağlanmaya sebep olmaktadır.

Yağ içeriği yüksek olan katı yağlar, yağlı etler gibi besinler tüketmek kiloların bel çevresinde toplanmasına sebep olabilmektedir.

Bunların dışında genetik faktörler, kişinin yaşı, uygulanan yanlış diyet tercihleri ve kişinin yaşam şekli bel çevresindeki yağlanmada etkili olan diğer faktörlerdendir.

Ayrıca alkol tüketmek, şekerli içecekler tercih ederek beslenmekte bel çevresindeki yağlanmayı arttırmaktadır.

Yapılan bir araştırmaya göre trans-yağ asitleri kilo alımını ve alınan kiloların özellikle bel çevresinde yerleştiğini göstermektedir.

Bu yağlar ile yapılan pastane ürünleri, kurabiyeler ve kızarmış yağlarda bulunan trans-yağ asitleri karın ve bel bölgesindeki yağlanmayı arttırmaktadır. Günümüzde sıklıkla tercih edilen fast food gıdaları yüksek yağ ve yüksek kalori içerdiğinden kilo alımına sebep olmaktadır ve bu kiloların bel çevresine yerleşmesini sağlamaktadır. Bu önerileri dikkate alarak kilonuzu koruyabilir ve bel çevrenizdeki yağlanma oluşumunu engelleyebilirsiniz.