Bebeklerin Tırnakları Nasıl Kesilir?

Yeni doğan bebeklerin el ve ayak tırnaklarının kesimi anne ve babaların endişe duydukları tırnakları keserken korktukları bir durumdur bebeklerin tırnakları ince ve yumuşak olduğunda bebeklerde hareket halinde olduklarında kesmek baya sıkıntı vermektedir.

Bebeklerin Tırnakları Nasıl Kesilir?

Bebeğin parmaklarına zarar vermeme korkusu bile strese sokar. Bebeğinizin el tırnaklarını haftada bir kesin ayak tırnaklarını ise ay da bir kesmeniz yeterli olabilmektedir. Tırnak kesme için en uykun zamanlar banyodan sonra zamanki zaman, uykuda olduğu zaman, anne emzirirken, dikkatini oyuncağına verdiği babasının yardımıyla tırnaklarını kesebilirsiniz.

Tırnağını kesmeden önce onu babasının kucağına rahatça yerleştirin onu korkacak bir harekette bulunmayın.

Dikkatini bir şeylere yönlendirin ilk başta bebeğinizin elini tutun ardında parmaklarını öpün okşayın bu hareket bebeğinizin hoşuna gidecektir. Ardında parmaklarını iyice kavrayın bebeğiniz hissettirmeden sırayla tırnaklarını kesin çok deriden kesmeyin ve keserken aynı hizada kesin doğru kesilmeyen tırnaklar bebeklerin yüzlerine ve ya vücudunun her hangi bir yerine batırmasına neden olur düzgün kesmeye çalışın. Ardında bebekler için özel törpüler vardır. Bu törpülerle tırnaklarını güzelce törpüleyin.

Ayak tırnaklarını kesmek daha kolaydır onları da baba kucağındayken yavaş yavaş kesin el tırnakları gibi ayak tırnaklarını da yanı aşamadan geçin. Tırnaklar kesildikten sonra onları güzelce yıkayın bebe kremiyle el, ayak ve tırnaklarını iyice kremleyin. Eğer yanlışlık tırnak makası bebeğinizin tırnak etine zarar verirse panik yapmayın hemen steri bezle ve ya gazlı bezden bir parça alıp yaraya basın bebeğiniz biraz ağlayacak bu durumda ama sakin olun olur bazen öyle kazalar.