Bağışıklığımızı güçlendirecek besinler

Bağışıklık sistemi, hastalıklara karşı bizi korur; kaybettiğimizde de hastalanmamıza sebep olur. Bazı besinlerle bağışıklık korunabilir

Bağışıklığımızı güçlendirecek besinler

En güzel mevsimlerden ilkbahardayız. Bu güzel mevsimin birde olumsuz yanları var tabi. Havalar değişti ve Bu dönemde birçok hastalık da artmaya başladı. Bunlar nezle, grip vb. hastalıklardır. Bu hastalıklardan korunmak için bağışıklığımızı güçlendirmemiz önemli. Bunu nasıl yapacağımızı bilmek de önemlidir aynı zamanda.

Bağışıklık sistemi, hastalıklara karşı bizi korur; kaybettiğimizde de hastalanmamıza sebep olur.

  • PORTAKAL​

​Portakalın içerisinde bulunan C ve A vitamini sayesinde kışın bağışıklığımızı güçlü tutmamıza yardımcı olur. Oldukça da lezzetli olan bu meyveyi reflü gibi bir mide rahatsızlığınız yoksa günde iki ve ikiden fazla defa tüketebilirsiniz. Portakalı katı olarak tüketmenin yanında suyunu da tüketebilirsiniz. Portakal suyu yerine şeker alımı açısında portakalın kendisini tüketmeniz daha çok fayda sağlayacaktır.

  • 'TEMEL' BESİN ISPANAK

Ispanak, içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde güçlü bir antioksidandır. Temel gıda olarak kullanabileceğimiz bir besindir diyebiliriz. Bu vitaminler sayesinde ıspanak bağışıklığımızı korur. Haftada bir kaç kez tüketmeniz faydalı olacaktır.

  • BALIK

Balık, kuvvetli bir protein kaynağıdır. Özellikle çocukluk çağı yaşlarında tüketimi çok faydalıdır. İçindeki vitaminler sayesinde bağışıklığınızı güçlendirecektir. Ayrıca balık, Omega3 bakımından zengindir. Bu nedenle kalp sağlığını korur ve kolesterol açısından da oldukça faydalıdır.

  • MANTAR

​Mantar, tok tutma özelliği yanında bağışıklık sistemimiz için de faydalıdır. D vitaminine sahiplik eden besinlerden bir tanesidir. Aynı zamanda mantar; Fosfor, bakır, C vitamini gibi mineral ve vitamin bakımından zengindir.

  • SUSUZ OLMAZ!

​Su, hayatımızdaki önemli maddelerden biridir. Su metabolizmamızı hızlandırır. Vücudumuzdaki toksinleri atmamıza yardımcı olur. Kendimizi daha zinde hissettirir. En az günde iki litre tüketilmelidir.

  • ZENCEFİL ÖNEMLİ!

Zencefil içerisinde birçok yararlı vitamin olması nedeniyle oldukça faydalı bir besindir. Bal ile bütünleştiğinde mucizevi etkiler gösterebilir. Soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklara karşı kurtarıcı olduğu herkesçe bilinir.