Az yakıtla çok yol nasıl yapılır? İşte az yakıt kullanarak daha uzun yol alabilmenin yolları

Mazot ve benzin fiyatlarında arka arkaya gelen zamlar artık pompaya yansımaya başladı. Bu durum karşısında vatandaş d az yakıtla daha uzun yol gitmek için çareler arıyor. Çok yüksek bir tasarruf sağlayamasanız bile iyi oranda tasarruf sağlamak mümkün. İşte yakıtı az kullanmanın yolları!

Az yakıtla çok yol nasıl yapılır? İşte az yakıt kullanarak daha uzun yol alabilmenin yolları

Son yıllarda akaryakıt fiyatlarındaki artış dikkatleri çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü benzine ve motorine zam gelince, sürücüler araçlarını kaptığı gibi akaryakıt istasyonlarında soluğu aldı. Zamdan sonra daha pahalıya almamak için bir depo bir depodur mantığıyla vatandaş benzinini, motorinini aldı. Ardından benzine 23 kuruşluk bir zam daha geldi. Hal böyle olunca, az yakıtla uzun yol gitmenin yolları da aranmaya başladı.

Daha az yakıtla daha çok yol almak için yapmanız gereken bazı maddeler bulunuyor. Bu maddeleri dikkate alırsanız tasarruf yapmanız mümkün olacak ve daha az akaryakıt harcaması yapacaksınız. Motor1'e göre, işte az yakıtla çok yol gitmenin yolları!

ARACINIZIN BAKIMINI AKSATMAYIN
Araç sahipleri çok dikkate almasa da otomobiller yıllık bakıma girmesi için tasarlanmış durumda. Bu bakım geciktirildiğinde otomobiliniz daha fazla yağ yakmaya başlar. Bakımları yapılan otomobil ise yakıtta tasarruf sağlar.

DOĞRU YAKIT SEÇİMİ YAPIN
Arabalar için akaryakıt istasyonlarında çok fazla yakıt seçeneği bulunuyor. Bu konuda da bilinçsiz olan sürücüler kafalarına göre seçim yapıyor. Ancak yakıt tasarrufu amacıyla üretilen yakıtlar, her zaman daha çok tasarruf sağlar. O yakıt tiplerini tercih etmeye özen gösterin.

VİTESİ DOĞRU ŞEKİLDE KULLANIN
Araba kullananların en çok dikkat etmesi gerekenlerden birisi olarak gösterilen madde vitestir. Arabayı yüksek devirde kullandığınızda yakıt tüketiminiz artar. Sürekli olarak vites küçülte küçülte ilerliyorsanız yakıtı gereksiz yere çok kullanıyorsunuz demektir.

HIZLI GİDERKEN CAMLARI KAPATIN
Arabada klima açmak yerine camları açarak yol alıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Yapılan ölçümler rüzgar nedeniyle aracın daha fazla yakıt tüketmek zorunda kaldığını gösteriyor. Bu nedenle 80 kilometre üzerinde gidiyorsanız aracınızın camını açmadan yol alın.

ARACINIZA GEREKSİZ AKSESUARLAR TAKMAYIN
Arabanın dışına birçok aksesuar takılıyor ancak bunun yakıt için bir yük oluşturduğunun farkına varmalısınız. Rüzgara karşı direnç gösterebilecek tüm aksesuarlardan kurtulun ve yolunuza öyle devam edin.

ARAÇ İÇİ AYDINLATMAYI GEREKSİZ KULLANMAYIN
Arabanın içinde bulunan aydınlatmaları, telefon şarj ünitesini vs. gereksiz yere kullanmayın. Bu aksamlar motora direkt olarak yük bindirdiği için akaryakıt kullanımına neden olacaktır.

YOKUŞ AŞAĞI VİTESİ BOŞA ATMAYIN
Yokuş aşağı inerken vitesi boşa attığınızda yakıt kullanmadığınızı sanabilirsiniz. Ancak maalesef öyle değil. Boşa atılan vites aracın yakıt tüketmesine neden oluyor. Onun yerine yokuşu çıktığınız viteste aynı şekilde inin.

ARABAYI FAZLA AĞIRLIK YÜKLEMEYİN
Aracınızın bagajına ne kadar çok yük bindirirseniz yakıt tüketiminiz o kadar artar. Araç ilerlemek için daha fazla yakıt tüketeceği için cebinize zarar verir. O yüzden gereksiz ağırlıklardan kurtulun.