Ayaktaki nasırı geçiriyor. Tüm uzmanlar artık onu öneriyor

Elma sirkesi faydaları saymakla bitmeyen bir besin. Elma sirkesinin ayaktaki nasır sorununa da iyi geldiği bildirildi

Ayaktaki nasırı geçiriyor. Tüm uzmanlar artık onu öneriyor

Dünyanın en faydalı besinlerinden biri olan elma sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor. Yapılan bir araştırmada elma sirkesinin cilt güzelliğine olumlu etkileri olduğu kanıtlanmıştı.

Yeniçağ'da yer alan bir haberde; Elma sirkesinin çok şaşırtıcı faydalarına yer verildi.

ELMA SİRKESİNİN CİLT ÜZERİNDEKİ OLUMLU ETKİLERİ

Uzmanlara göre elma sirkesinin cilt güzelliği üzerinde olumlu bir çok etkisi var. İşte bilmeniz gerekenler.

Cildin doğal PH’ını dengeler.

Akne ve akne izlerini gidermede faydalı olmaktadır.

Açık gözeneklerin azalmasına yardımcı olur.

Doğal alfa hidroksi asitlerden zengindir

Güneş lekeleri ve yaşa bağlı oluşan lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Ölü derinin soyulmasına yardımcı olur

AYAKTAKİ NASIR VE SİĞİLLERE ETKİSİ NEDİR?

Saçlı deride kepek varsa masaj yaparak uygulanıp 20 dakika sonra durulanması kepeği azaltmada etkili olmakta. Tonik olarak kullanımda 1-2 yemek kaşığı organik elma sirkesi 1 lt. suya katılarak pamuk yardımıyla yüze sürülür. Akne ve lekeler için ise yarı yarıya sulandırılmış organik elma sirkesi pamuk yardımıyla yüze sürülür. Cildin yağlanmasını azaltır. Bu uygulamaları hassas ciltlere sahip olanlar 2 günde bir yapmalı ve alerjik reaksiyon gelişmesi durumunda hemen sonlandırmalıdırlar. Gündüz güneş koruyucu ihmal edilmemeli.

Ayaktaki nasır ve siğiller için kullanılabilir. Ayak 20 dakika. kadar 1/3 oranında elma sirkesi içeren ılık suda bekletilir, sonra kurulanır. Organik elma sirkesiyle ıslatılmış gazlı bez, uygulama yapılacak kısma bandaj şeklinde sarılır ve gece boyu bekletilir. Sabah açılarak yıkanır. Uygulama yapıldıkça hasta bölge yumuşayarak kayboluyor.

NASIR SORUNUNA KARŞI YAPABİLECEĞİNİZ DİĞER DOĞAL YÖNTEMLER

Habertürk'te yer alan bir içerikte; Nasır sorununu ortadan kaldıran diğer yöntemler paylaşıldı. İşte o yöntemler

Az önce hem elde hem de ayakta nasır çıkacağından bahsettik. Şimdi ayrı ayrı bu nasırlara ne iyi gelir, bir bakalım. Öncelikle elde nasıra ne iyi gelir sorusunun cevabını verelim:

Badem yağı: Bu yağ ile nasırlı ele masaj yaparsanız en kısa sürede nasırlarınız küçülecektir ve yumuşayacaktır. İçerisinde bulunan E vitamini, bu konuda asıl yardımcı olan vitamindir.


Nemlendiriciler: Doğal içerikli nemlendiriciler, nasırları yumuşatır. Çünkü nasır oluşumuna kuruluk da sebep olabilir. Her gün nasırlı yerlere nemlendirici krem sürmeniz gerekiyor.


Sarımsak: Sarımsaklar da antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu yüzden nasırları hemen geçirebilirler. Nasırlarınıza sürerek uyuyabilirsiniz.


Bu yöntemler elde nasırları geçirir. Buna ek olarak ayakta nasıra ne iyi gelir sorusunun cevaplarını da hemen verelim:

Antibakteriyel kremler: İçerisinde anti bakteriyel özelliği bulunan kremler, düzenli kullanımda nasırları küçültür.


Domates kabukları: Nasır nasıl geçer İbrahim Saraçoğlu bu konuda ne diyor diye merak ediyorsanız işte cevabı budur: Domatesi öneriyor. Soyulan domates kabuklarını nasır olan yere kapatın. Sonrasında da burayı sarın. Bunu düzenli olarak yaptığınızda nasırlarınız geçecektir.


Papatya suyu: Bir litre su ve papatya çayı… Bu ikiliyi karıştırın. Sonrasında ağrısının hafiflediğini ve nasırın geçtiğini fark edeceksiniz.


Gördüğünüz gibi nasırları geçirmek aslında çok da zor değildir. Sadece kürleri düzenli bir şekilde uygulamanız gerekiyor. Sonrasında bu sorundan kurtulabileceksiniz. Ama nasırlar geçtikten sonra da önlemleri almayı unutmayın!

İlgili Haberler