Aşkın gözyaşı çiçeğinin bakımı, çoğaltılması, sulanması nasıl yapılır?

Çiçek bakımında dikkat etmeniz gereken bilgiler.. AŞKIN GÖZYAŞI ÇİÇEĞİ BAKIMI

Aşkın gözyaşı çiçeğinin bakımı, çoğaltılması, sulanması nasıl yapılır?

Aşkın gözyaşı çiçeğine nasıl bakılır? (Kalanchoe Daigremontiana) bitkisinin sulanması, çoğaltılması ve bakımı hakkında püf noktalar...

    Aşkın gözyaşı çiçeği normalde dış mekan bitkisidir. İç mekanda da yetiştirilebilir, ancak çiçeğin hava ihtiyacı iyi karşılanmalıdır. Çiçeğin en hızlı ve güzel gelişimi tabiiki de dış mekan bitkisi olduğundan, bahçede veya balkonda daha hızlı olacaktır.

Çiçeğin evde bakımı sırasında sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için bol aydınlık ve güneşi gören bir konum belirlemelisiniz. Çiçeğinizin bakımlı olduğunu anlamanınz için yaprak uçlarında oluşan minik filizleri görmeniz yeterli olacaktır.

AŞKIN GÖZYAŞLARI ÇİÇEĞİNİN FİLİZLERİ

  Bitkinin yapraklarında oluşan filizleri evde evcil hayvan besliyorsanız, birde küçük çocuğunuz varsa onlardan uzak tutmalısınız çünkü o minik filizlerin zehirleme özelliği bulunmaktadır. Öldürücü herhangi bir tehlikeye yol açmaz fakat birkaç gün sizi hasta edebilecek bir zehire sahiptir.

   Aşkın gözyaşı çiçeği Nisan ayında uygun bir ortam sıcaklığını bulursa çiçek açar. Çiçek için suyu bünyesinde tutmayan özelliğe sahip bir toprak tercih edilmelidir. İç mekanda bakılıyorsa eğer saksıda hava delikleri oluşturmalısınız. Sulama işlemi sürekli toprak kontrol edilerek yapılmalıdır. Sulama işlemi yapraklara gelicek şekilde değilde toprağa direk yapılmalıdır. Çiçek sulanırken suyun miktarına dikkat edilmelidir.

AŞKIN GÖZYAŞI ÇİÇEĞİNİN ÇOĞALTILMASI NASIL YAPILIR?

     Aşkın gözyaşı çiçeğinin çoğaltılması oldukça kolay bir bitkidir. Yaprakların kenarlarında çıkan filizler toprağa düştüğünde düştükleri yerden yeni filizler çıkacaktır. Ayrıca herhangi bir dalı kırıp hemen dikerseniz hızlı bir şekilde hayata tutnacaktır.