Ankara Belediyesi Kara Kış Destek Paketi nasıl alınır, kimler başvurabilir, nasıl başvurulur?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Kara Kış Destek Paketi, vatandaşların kışı rahat geçirmeleri için hayata geçirildi. Bu paket sayesinde aylık doğalgaz yardımı yapılacak. Peki Kara Kış Destek Paketi'ne kimler başvurabilir, nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar...

Ankara Belediyesi Kara Kış Destek Paketi nasıl alınır, kimler başvurabilir, nasıl başvurulur?

Türkiye'de artan doğalgaz fiyatlarının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. ABB Başkanı Mansur Yavaş, ihtiyaç sahibi ailelere belediye bünyesinden yardım yapılacağını açıkladı. Başkent Kart aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı yapılacak. Kömür kullanmayanlar da doğalgaz yardımı alacaklar. Peki bu yardıma nasıl başvurulabilir? İşte tüm merak edilenler..

ABB KARA KIŞ DESTEK PAKETİNE NASIL BAŞVURULUR?
Şu an için bir başvuru formu bulunmuyor. Ancak kısa süre içerisinde duyurusu yapılacak. Bununla ilgili detaylı bilgi almak için Ankara'da bulunan Sosyal Yardımlaşma Merkezleri'ne başvurabilirsiniz. Bu merkezlere bir dilekçe ile başvurabilirsiniz.

ABB KARA KIŞ DESTEK PAKETİ'NE KİMLER BAŞVURABİLİR?
Bu destekten yararlanmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorundasınız. Ardından Ankara içinde ikamet etmek gerekiyor. Son olarak üçüncü şart ise ihtiyaç sahibi olduğunuzu kanıtlamak. Bu üç şartı taşıyan tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilir.

KARA KIŞ DESTEK PAKETİ HANGİ YARDIMLARI İÇERİYOR?
Kara Kış Destek Paket, kömür ve doğalgaz yardımını içeriyor. Bunların yanında Başkent Kart verilen ihtiyaç sahibi ailelere her gün 1 ekmek ve ayda 1 kilogram et yardımı da yapılacak. Aralık ayında da ihtiyaç sahiplerine 500 lira ödeme yapılacak. Yılbaşından itibaren de 20 bin öğrencinin okul servisi ücretleri belediye tarafından ödenecek.