ALES başvuruları başladı! ALES/3 başvuru ücreti kaç lira, nasıl başvurulur?

ÖSYM'nin 21 Kasım gününde yapacağı ALES/3 sınavı için başvurular başladı. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek olan adayların izlemesi gereken yolu sizler için derledik! İşte ALES'e başvurmak için gerekenler.

ALES başvuruları başladı! ALES/3 başvuru ücreti kaç lira, nasıl başvurulur?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan ALES/3 için başvurular bugün başladı. Sınava girecek olan adaylar 14 Ekim gününe kadar başvurularını gerçekleştirebilecekler.

ALES/3 NE ZAMAN?

ALES'in 2021 yılı içindeki üçüncü sınavı olan ALES/3, 21 Kasım gününde yapılacak. Sınav ücretini yatırıp başvurusunu tamamlayan her birey sınava girebilecek. Ancak başvuru süresini kaçıranlar sınava giriş yapamayacaklar.

ALES'E NASIL BAŞVURULUR VE KAÇ LİRA?

ALES'e girmek için adayların ÖSYM'de bir kayıtları olması gerekir. İster ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ister direkt olarak internet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. ÖSYM'nin resmi internet sitesinde bulunan sınav takviminden ALES'i seçenerek TC kimlik numaranızı ve size ait olan şifreyi girin. Ardından başvuru adımları karşınıza tek tek çıkacaktır. Başvuru adımlarını tamamladıktan sonra 145 TL sınav ücretini yatırmanız gerekiyor.

Bu ücreti ister belirtilen bankalardan isterseniz de mobil internet bankacılığı aracılığıyla yapabilirsiniz. Aynı zamanda ÖSYM'ye ait siteden kredi kartı ödemesiyle de işlerinizi halledebilirsiniz.

ALES NEREDE YAPILACAK?

Sınava girmek isteyen adaylar 81 ilde yapılacak olan ALES'e, sınav giriş merkezi seçimlerine göre girecekler. Başvuru sırasında adaya iki seçenek verilecek. Bu seçeneklerde evinize en yakın olan ve kolay ulaşabileceğiniz merkezleri tercih etmek yararınıza olacaktır. Sistem bu seçimlerinize göre o ilçelerin sınırları içinde kalan okullardan birini sizin için atar.

ALES SINAVINA GİRMEK İÇİN GEREKENLER

Sınava gidiş öncesinde ÖSYM tarafından size verilecek olan giriş belgesinin çıktısını almanız gerekecek. Sınava giriş sırasında hiçbir takı, saat, cüzdan vs. geçerli olmayacaktır. Bu sebeple sınava sadece giriş belgesi, kimlik, ulaşım kartı ve para götürebilirsiniz. Su götürmek isterseniz de dışındaki etiketi çıkararak içeri giriş yapabileceksiniz.