10 Kasım hangi güne denk geliyor, resmi tatil mi, okullar açık olacak mı? 10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat yıldönümü olan 10 Kasım için şimdiden kafa karışıklıkları yaşanmaya başladı. 10 Kasım gününde okullar açık olacak mı, resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor? İşte tüm merak edilenlerin cevabı...

10 Kasım hangi güne denk geliyor, resmi tatil mi, okullar açık olacak mı? 10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat yıldönümü olan 10 Kasım gününde, her sene anma törenleri düzenleniyor. Atatürk'e olan minnet ve saygıdan dolayı Anıtkabir her zaman olduğu gibi 10 Kasım gününde de ağzına kadar doluyor ve unutulmadığı gözler önüne tekrar tekrar seriliyor.

10 Kasım gününde bir resmi tatilin olup olmadığı merak edilirken, okulların açık olup olmayacağı da merak konusu oldu. İşte kafa karışıklığına neden olan soruların yanıtları!

10 KASIM RESMİ TATİL OLACAK MI?
10 Kasım günü bir bayram olmadığından dolayı herhangi bir resmi tatil statüsüne girmiyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde anma törenleri yapılıyor. Ancak yine de bir resmi tatil söz konusu değil.

10 KASIM HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?
10 Kasım günü 2021 yılında Çarşamba gününe denk düşüyor.

10 KASIM GÜNÜNDE OKULLAR AÇIK OLACAK MI?
10 Kasım'da okullar resmi tatil olmamasından kaynaklı olarak açık olacak. Ancak öğrenciler 9'u 5 geçe Ata'yı anacak ve küçük bir tören düzenlenecek. Sonrasında aynı şekilde öğrenim görmeye devam edilecek.

10 KASIM ANITKABİR ZİYARET SAATLERİ
Anıtkabir'in belirli ziyaret saatleri bulunur. Normal şartlar 1 Kasım- 31 Ocak arasında saat 09.00-16.00 saatlerinde ziyarete açılır. 10 Kasım gününde ise Anıtkabir'in kapanış saati muhtemele 21.00'e kadar uzatılacaktır.