1 iğne ile kalp krizinde 4 aşamada hayat kurtaran yöntem

Kalp krizi herkesin başına gelebilir. Geldiğinde ise bazı durumlarda ölüm kaçınılmaz olabiliyor. Ancak hayat kurtaran bir yöntem var!

1 iğne ile kalp krizinde 4 aşamada hayat kurtaran yöntem

Bugüne dek sayısız kişi kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Zamanında tedavi edildiğinde kalp krizinden kurtulanların sayısı da epey fazladır.

Son dönemde Çin'de yapıldığı iddia edilen bir uygulamanın kalp krizine karşı koruma sağladığı öne sürülüyor.

Milliyet tarafından da yayınlanan haberde kalp krizinden koruyan yöntemle ilgili bilgi verilirken en az 4 aşama yapıldığı belirtiliyor.

İlk Aşama:
İğneyi sterilize edin. Bunun için dikkatlice iğnenin ucunu çakmakla yakabilirsiniz. Kalp krizi geçiren hastanın 10 parmağının ucuna iğneyi batırın


İkinci Aşama:
Kan çıkmıyorsa parmaklarınızla hastanın parmaklarını sıkarak kanın akmasını sağlayın. Tüm parmaktan kan geldikten birkaç dakika sonra hastanın bilinci yerine gelecektir.

Üçüncü Aşama:
Eğer hastanın ağzında herhangi bir yamukluk varsa, kulaklarını kızarana kadar sıkın bu hastanın bilincini yerine getirmesine yardımcı oluyor.

Dördüncü Aşama
Ardından her bir kulak memesinden ikişer damla kan gelene kadar her kulak memesine de iki kez iğne batırın. Hastanın bilincini açık tutmak için bu işlemi yapacaksınız Yapılan tüm bu müdahalelerin ardından hasta en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir.

Kalp Krizi dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de birinci ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Çok sayıda kişi kalp krizi geçirip vefat edebiliyor. Son dönemlerde kalp krizinden ölenlerin büyük bir bölümünü de gençler oluşturuyor.

Türk doktorların söz konusu öneriye ise ne diyeceği merak ediliyor. Milliyet gibi köklü bir gazete böylesi bir haberi paylaşınca bir anda sosyal medyanın da gündemine oturmuş oldu..