Optimar'ın 'HDP kapatılsın mı' anketinde şok sonuç!

Türkiye'de uzun bir süredir gündemde olan HDP'nin kapatılması halka soruldu. Sonuç belli oldu

Optimar'ın 'HDP kapatılsın mı' anketinde şok sonuç!

MHP tarafından başlatılan HDP'nin kapatılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

HDP'nin kapatılmasıyla ilgili en büyük desteği Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli verirken, bazı siyasi partiler ise HDP'nin kapatılması konusunda çekingen davranıyor.

Tartışmalar sürerken, Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, "Sizce HDP kapatılmalı mı?" isimli bir anketin sonuçlarını paylaştı. 

VATANDAŞ KARARINI VERDİ - YÜZDE 66 KAPATILSIN DEDİ


OPTİMAR tarafından Yapılan ankette vatandaşlar, ezici bir çoğunlukla (yüzde 66) HDP'nin kapatılmasını isterken, yüzde 17,6 "fikrim yok", yüzde 16,4 ise "hayır" yanıtını verdi.

EN YÜKSEK HAYIR ORANI CHP'DE


Anketin partilere göre dağılımında ise, AK Parti'ye oy veren vatandaşların 'yüzde 78'i, MHP'ye oy verenlerin 'yüzde 82'si, İYİ Parti'ye oy verenlerin 'yüzde 72'si, CHP'ye oy verenlerin 'yüzde 52'si ve HDP'ye oy verenlerin 'yüzde 7,2'si kapatılsın yanıtını verdi. en fazla 'hayır' oyunu ise HDP'liler dışında 'yüzde 31,8' ile CHP'ye oy veren vatandaşlar veriyor.

HDP kapatılacak mı? Yoksa hazine yardımı mı kesilecek henüz bilinmiyor. Kararın nasıl şekilleneceği herkes tarafından merak ediliyor