Meral Akşener bombayı patlattı! HDP bu işe ne diyecek?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den beklenmedik Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması..

Meral Akşener bombayı patlattı! HDP bu işe ne diyecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye ve Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi belediyeleri HDP'nin aday göstermemesi sayesinde kazanan Millet İttifakı bu kez gözünü Cumhurbaşkanlığına dikti.

Konuyla ilgili açıklamalarda çatı aday konusuna dikkat çekiliyor.

Her parti kendi adayını çıkarsın görüşü rafa kaldırılırken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ancak herkesin merak ettiği bir detay var. Akşener'in bu açıklamalarına HDP ne diyecek?

HDP'nin adayı kim olacak? Veya HDP oylarını alabilecek çatı aday kim gösterilecek?

Ekrem İmamoğlu'nun aday olması durumunda HDP'lilerin oy verebileceği ihtimali masada olurken Mansur Yavaş'a HDP'lilerin oy vermeyeceği düşünülüyor.

Gizli ittifak sayesinde belediyeleri kazanan muhalefetin yeni planı Genel seçimleri kazanmak..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı seçimlerine tek aday gidilmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü'den Deniz Zeyrek'e konuştu.

Akşener, Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin olarak, "Ben tek adayla (Erdoğan ve HDP adayının karşısında tek muhalefet adayı) gidilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum ve o adayın belirlenmesi sürecini ben tıkamayacağımı söyledim” dedi.


Zeyrek'in aktardığına göre Akşener, adaylık için ismi geçen CHP'lileri konuşmasının doğru olmayacağını süreci farklılıkları değil, müşterekleri konuşarak götürmek niyetinde olduklarını ifade etti.

Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik yaptığı CHP eleştirileriyle ilgili de “Kimse Tayyip Erdoğan'ın düşmanı değil. Bir günde atmak zorunda olduğu imza sayısı dahi şu andaki sistemin değişmesi için yeterli bir neden.

Sistem getirdi, denendi ve ülkeyi uçurumun kenarına getirdi. Böyle bir sistem yer yüzünde yok. Bu sistemin başında olduğu ve bu sistemi istediği için önce Sayın Erdoğan değişecek. Destek istiyorsa bu mümkün değil" ifadelerini kullandı.