Kılıçlar Çekilecek ve CHP'nin Yeni Genel Başkanı Canan Kaftancıoğlu Olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu tehlikede. Kaftancıoğlu geliyor

Kılıçlar Çekilecek ve CHP'nin Yeni Genel Başkanı Canan Kaftancıoğlu Olacak

CHP'de yeni bir genel başkanlık savaşı yaşanabilir. Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül'den kurtulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yeni bir tehlike bekliyor.

Canan Kaftancıoğlu'nun ayak sesleri duyuldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na övgü üstüne övgü yağdıran ABD merkezli Time dergisi, 23 Haziran 2019'da gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin kazanılmasında Kaftancıoğlu'nun merkezi bir rol oynadığını öne sürdü.

Time Dergisinin bu yayını Kemal Kılıçdaroğlu'nu çileden çıkarabilir. Parti içerisinde giderek konumunu güçlendiren Canan Kaftancıoğlu olası bir seçim yenilgisinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açıp parti içerisindeki güçlerini kullanarak genel başkanlık koltuğuna oturabilir.

Parti yapı itibariyle Ulusalcı ve Atatürkçü kesimleri uzaklaştıran bir siyasi anlayışla yönetiliyor. Muharrem İnce ile birlikte hareket eden partinin ulusalcı kanadı HDP'ye yakınlığıyla bilinen CHP yönetimine bayrak açmış durumda.

Olası bir erken seçimin ardından CHP'de kılıçlar çekilirse yeni genel başkanın Canan Kaftancıoğlu olmasına kesin gözüyle bakılıyor..