HDP'li 5 Vekil Şimdi Yandı! Haklarında Soruşturma Başlatıldı

Van'da HDP'li 5 Vekil için harekete geçildi. Soruşturma başlatıldı. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları

HDP'li 5 Vekil Şimdi Yandı! Haklarında Soruşturma Başlatıldı

Gelen Son dakika haberine göre HDP'li 5 Milletvekili için harekete geçildi. Bu kapsamda Van Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'li 5 milletvekili hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. 

Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk'ün Van'da DBP İl Başkanlığı öncülüğünde 8 Ocak'ta basın açıklamasındaki konuşması ile Van milletvekilleri Sezai Temelli, Muazzez Orhan Işık, Tayip Temel ve Murat Sarısaç'ın sosyal medyadaki paylaşımlarını incelemeye alındı ve 5 milletvekili hakkında  "Türk milletini Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından soruşturma başlatıldı. Ardından Başsavcılık milletvekillerinin dostlarını görevsizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacak soruşturmanın Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütüleceği öğrenildi.

5 Milletvekili hakkında nasıl bir karar çıkacak şimdiden merak ediliyor.. Çıkacak Karar doğrultusunda dokunulmazlıklarının kaldırılması gündeme gelebilir.