Doğruysa yer yerinden oynar! İyi Parti'nin oy oranı

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, masalardaki son anketin sonuçlarını açıkladı

Doğruysa yer yerinden oynar! İyi Parti'nin oy oranı

Masadaki son anket doğruysa yer yerinden oynar..

2023 seçimleri tarihi bir seçim olacak. 20 yılı aşkındır birinci parti olan AKP yavaş yavaş erime sürecine girdi. Anketlerdeki oy kaybı sürerken bir yandan da teşkilatlardan peş peşe istifa haberleri geliyor. Bu durumu tersine çevirmek için AKP yeni bir üye katılım kampanyası başlatacak.

Ancak gerek İyi Parti gerekse Yeniden Refah Partisi ülke genelinde üye sayısını artırmayı sürdürüyor. İyi Parti 600 bin üye sayısını geçme yolunda hızla ilerlerken Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi'de 300 bin barajını aşmak üzere.

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, TV100 yayınında dikkat çeken bir iddiada bulundu.

İYİ Parti olarak özel bir anket yaptırmadıklarını belirten Poyraz "Ancak kamuoyuna yansıyan, aynı zamanda güvenilirliği de Türkiye çapında tescilli birçok anket firmasında İYİ Parti yüzde 21, 21,7 civarında ortalamalarla gösteriliyor" açıklamasını yaptı.

Yani görünen o ki bir zamanların tercih nedeni olan AKP'nin yerini artık İyi Parti alıyor. İyi Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde doğru aday belirleme sürecinde etkin davranır ve süreci iyi yönetirse 1.parti bile olacak konuma gelebilir. Ancak yanlış aday ısrarında direten CHP'nin aklına uyarsa hızla durum tersine de dönebilir. Bu yüzden İyi Parti'nin bu rüzgarı iyi değerlendirmesi gerekiyor

SADIK ŞİMŞEK