Devlet Bahçeli Seçim İlanını Resmen Yaptı! Günlerdir tartışılıyordu

Seçim Barajı konusuna MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son noktayı koydu..

Devlet Bahçeli Seçim İlanını Resmen Yaptı! Günlerdir tartışılıyordu

Anti demokratik olduğu gerekçesiyle muhalefet tarafından kaldırılması istenen seçim barajı düşürülüyor. Ak Parti ve MHP muhalefetin görüşüne dahi başvurmadan seçim barajı konusunda kararını verdi.

Bazı haber sitelerinde barajın yüzde 5 olacağına yönelik iddialar vardı. Bu iddialara son noktayı koyan isim ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.

Diken'in haberine  göre: Yazılı açıklama yapan MHP lideri şu ifadeleri kullandı: “Seçim barajının yüzde 5 mi, yüzde 7 mi olsun tartışmaları lüzumsuz emek ziyanıdır. Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve ‘Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir.“

ANKETLERDEKİ DÜŞÜŞ MÜ ETKİLİ OLDU?

Öte yandan AK PARTİ ve MHP oylarının bir çok ankette oldukça düştüğü görünüyor. Özellikle MHP'nin yüzde 10'luk seçim barajına takılma ihtimali çok yüksek.

Yıllarca baraj konusunu görmezden gelen iktidarın birden bire baraj konusunda böyle bir değişikliğe gitmesi MHP oylarındaki düşüş nedeniyledir diyen muhalefet temsilcisi sayısı oldukça fazla..