CHP'ye Büyük Şok! Ali Babacan Gelecek Derken Meral Akşener Gidiyor Ve...

CHP'yi sarsacak çok gelişme. CHP Deva Partisi ve Ali Babacan ittifaka gelecek diye beklerken gündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Meral Akşener ittifaktan ayrılabilir..

CHP'ye Büyük Şok! Ali Babacan Gelecek Derken Meral Akşener Gidiyor Ve...

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Pervin Buldan ve Meral Akşener'i etiketleyerek mesaj yayınlaması sonrası İyi Parti'de kriz yaşanmış ve CHP'li Ekrem İmamoğlu'na çok sayıda İyi Partili tepki göstermişti.

Sonrasında Meral Akşener'de bu tepkiler karşısında Ekrem İmamoğlu'na sahip çıkmamış ve yalnız bırakmıştı.

Kulislerde dolaşan iddialara göre CHP'nin HDP ile arasına net bir mesafe koymaması nedeniyle seçime doğru İyi Parti ve Meral Akşener Millet ittifakından ayrılacak Ali Babacan - Ahmet Davutoğlu ve Demokrat parti öncülüğünde merkez sağda 3.bir ittifak kurulacak.

Bu ittifaka merkez sağda siyaset yapan çok sayıda parti katılarak iktidarı değiştirecek bir güç oluşturulmaya çalışılacak.

CHP ise seçimlere ya tek başına girecek yada HDP'nin kapatılması durumunda ittifak yaparak HDP'li adaylarında CHP listelerinden seçime girmesini sağlayacak. 

Ankara gündeminden erken seçim düşmezken Millet ittifakındaki çatlak seslerin giderek yükselmesi Ankara'yı şimdiden heyecanlandırmış durumda.

İyi Parti daha milliyetçi çizgide siyaset yaparken CHP ise daha ılımlı bir politika sergiliyor. İyi Parti net bir şekilde HDP'nin karşısında dururken CHP ise HDP'nin yanında yer alan bir siyaset güdüyor...

Deva Partisi ve Gelecek Partisi'nin İyi Parti ile birlikte hareket etmesi durumunda Merkez sağda yer alacak 3.ittifakın Cumhur ittifakından çok daha fazla oy alabileceği tahmin ediliyor..

İlgili Haberler