CHP liderinin yüzü gülüyor! İşte Önündeki ankette MHP'nin oy oranı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önündeki anket tartışma konusu oldu. Cumhur ittifakının ortağı MHP'nin oyu kaç çıktı?

CHP liderinin  yüzü gülüyor! İşte Önündeki ankette MHP'nin oy oranı

Olası bir yerel seçim için hazırlıklarını sürdüren CHP zaman zamanda anketlerle seçmenin nabzını tutuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun masasındaki son ankete ilişkin detaylar belli oldu.

Ankette Cumhur ittifakının küçük ortağı olan MHP'yi sarsacak sonuçlar yer aldı. Seçim barajı son olarak yüzde 10'dan yüzde 7'ye çekilmişti. Bu ankete göre MHP yüzde 7'nin bile altına düşmüş durumda..

Gazete Duvar'ın "Duvar Arkası" bölümünde "Bir yetkili saha çalışmaları ve anketler üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sundukları raporu anlattı. Oy oranlarının da yer aldığı çalışmaya göre AK Parti yüzde 33, CHP yüzde 24.9, İYİ Parti yüzde 14, MHP ise yüzde 6.6 ile baraj altı görünüyor. Cumhur İttifakı oylarında son seçimden bu yana 14 puan düşüşü gösteren tablonun seçim sürecinde daha da muhalefet lehine döneceği değerlendirmesi yapılıyor." ifadesi kullanıldı.

BAŞKA ANKETLER NE DİYOR?

Öte yandan MHP MetroPOLL'ün anketinde de baraj altında kalıyor..

İYİ PARTİ'YE YÖNELDİLER

MHP'den ayrılan çok sayıda siyasi ve seçmen ikinci adres olarak MHP'den ayrılarak İyi Parti'yi kuran Meral Akşener ile hareket etmeye başladılar.

İTTİFAK BAŞLADI OYLAR ERİDİ

Bir zamanlar meclisin en güçlü muhalefet partilerinden biri olan MHP ne zaman AK parti ile ittifak yapmaya başladı sonrasında oylarında güçlü bir erime başladı.