Bir parti daha Erdoğan'dan desteğini geri çekti

AKP'ye seçim şoku! Desteği geri çekti

Bir parti daha Erdoğan'dan desteğini geri çekti

Seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rakip olması durumunda Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci turda Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamıştı. Erbakan'ın bu sözlerinin Yeniden Refah Partisi'nin tabanında rahatsızlık yarattığı öğrenildi. Çok sayıda partili Erbakan'a sitem ettiler.

Haber Global Ekranlarında Buket Aydın'ın program konuğu olan Fatih Erbakan '' Kılıçdaroğlu'yla Erdoğan kalırsa dedik, başımıza gelmeyen kalmadı. Özellikle Konya'da, o kadar ciddi tepki oldu ki, biz de şaşırdık. Erdoğan'a destek olmayacağız'' açıklamasında bulunarak Erdoğan'a verecekleri desteği geri çekti.

Parti her iki adayın yarışması durumunda ikinci turda muhtemelen sandığa gitmeyecek ve her iki adayı da kendi haline bırakacak.

İşte aylardır anlatmak istediğim de tam olarak bu. Mansur Yavaş'ın aday olması durumunda AKP'ye karşın tüm muhalefet seçmeni ikinci turda koşa koşa sandığa gider. Ancak Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda sağ seçmenin yüzde 80'inden fazlası sandığa gitmez ve AKP kitlesi sandığa var gücüyle koşarak Erdoğan'a tekrar seçimi kazandırır. Kılıçdaroğlu'nun HDP'den alacağı üç beş oyla koca bir muhalefet seçmeniyle didişmek restleşmek akıl işi değil. Kemal beyin hiç bir koşulda sağ seçmenden destek alması mümkün değilken aday çıkarmayıp AKP'ye desteğini açıklayan MHP seçmeninden bile oy alabilecek güçlü bir aday var. Oda Mansur Yavaş'tan başkası değil. Muhalefet şimdi bir karar verecek. Ya Kemal beyle 10.balkon konuşmasını dinleyip topyekün onunla birlikte seçimde silinip gidecek. Yada Mansur Yavaş'la seçimi en az beş puan farkla kazanarak değişimi başlatacak. Denenmişin denenmişi olmaz misali Kemal beyle yola çıkanlar bir kez daha yarı yolda kalacak. Bunun bedelini de sadece Kemal bey değil ona destek veren tüm siyasiler bir sonraki yapılacak seçimde çok ama çok ağır bir şekilde sandığın dibine gömülerek ödeyecekler.

SADIK ŞİMŞEK