Barış Yarkadaş'a Göre Cumhur İttifakının yeni ortağı

CHP Eski Milletvekili Barış Yarkadaş'a göre Cumhur ittifakının yeni ortağı belli oldu..

Barış Yarkadaş'a Göre Cumhur İttifakının yeni ortağı

Diyanet ve Muhalefet arasındaki gerilim sürerken dün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sert bir açıklama yapmış ve Laiklik ilkesine sahip çıkmıştı.

Gazeteci Yılmaz Özdil'e yönelik çağrılara da sinirlenen Devlet Bahçeli , Yılmaz Özdil'in cenazesi camilere alınmasın diyenlere ateş püskürmüştü.

Bugün ise Korkusuz gazetesi yazarlarından Barış Yarkadaş Diyanet'i kızdıracak oldukça sert ifadelere yer verdi.

Yazdığı köşe yazısında Cumhur İttifakının yeni ortağını Diyanet olarak gösteren Barış Yarkadaş adeta yazdıklarıyla AK PARTİ'li çok sayıda ismi çileden çıkardı.

Bir dönem CHP'de milletvekili de olan Barış Yarkadaş'ın Korkusuz'da ki yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

YENİ ORTAK: CUMHUR – D

İşte bu gerçeği gören AKP ve MHP tek umut olarak Diyanet’e sarılıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AKP’nin eş sözcülüğü görevini bile aşarak Cumhur İttifakı’nın hem yeni ortağı hem de sözcüsü haline geldi. İktidarın neye ihtiyacı varsa o konu hakkında konuşan ve toplumu ikna etmeye çalışan Erbaş’ın başında olduğu kurum, ‘’AKP – MHP – Diyanet İttifakı” yani ‘’Cumhur – D’’ olarak bile nitelenebilir.

Öyle ki; Erdoğan hiçbir lidere nasip olmayan bir Diyanet İşleri Başkanı ile çalışıyor. Erdoğan, Erbaş’ın iktidarı için taşıdığı önemi bildiğinden, önceki gün Erbaş’ın Diyarbakır’da ‘’kanaat önderleri’’ ile yaptığı toplantıya telefonla katıldı. Erbaş’ın telefonundan katılımcılara seslenen Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı’na sahip çıktı ve katılımcılara mesajlar verdi.

DİYANET MEDYASI

Erbaş’ın yönettiği Diyanet’in önümüzdeki günlerde iktidar adına yeni görevler üstleneceği görülüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, iktidarın propagandasını daha fazla yapabilmek için ‘’medyadaki alanını genişletiyor.” Diyanet’in bu amaçla 30 kişilik bir kadro açtığı, bünyesinde yönetmen, spiker ve kameraman istihdam edeceği belirtiliyor.

SON BİR UMUT

Belli ki; bu 30 kişinin istihdam edilmesiyle birlikte, Diyanet medyada daha görünür olacak. Ve Diyanet, kendisine verilen görev gereği, AKP – MHP iktidarının ihtiyaç duyduğu ve toplumu ikna etmekte zorlandığı konularda devreye sokulacak. Ortaya çıkan son durum, AKP – MHP iktidarının son umudunun Diyanet’te olduğunu ve artık halka söyleyecek bir sözünün kalmadığını gösteriyor.

Yayınlanan bu yazı Korkusuz gazetesinden Barış Yarkadaş'ın köşesinden alınmış ve Haber Favori sorumluluk kabul etmemektedir..