AKP'nin tepe ismi son anketi açıkladı

Mehmet Özhaseki katıldığı canlı yayında AKP'nin son oy oranını açıkladı.

AKP'nin tepe ismi son anketi açıkladı

Ankara'da Belediye Başkanlığı yarışını Mansur Yavaş'a karşın farkla kaybeden Mehmet Özhaseki şimdilerde AKP'de üst düzey bir görevde bulunuyor. Yerel yönetimler başkanı olan Mehmet Özhaseki, A Haber'de Melih Altınok'un sorularına cevap verdi.

Özhaseki bu programda AKP'nin oy kaybettiği açıklamasında bulunmasa da partinin oy oranının yüzde 40'ın altına düştüğünü resmen itiraf etti.

Konuyla ilgili açıklamasında Özhaseki "Şu anki oyumuz yüzde 37 civarında.'' ifadelerine yer verdi. Açıklamasının devamında ise ''Ama gelecekte atacağımız adımlarla kararsızlardan gelecek destekle yüzde 40'ların üstüne çıkacağız." diyerek muhalefete meydan okudu.

Öte yandan bir çok ankette ise AKP'nin oy oranı yüzde 31 ile 33 bandında olduğu görülüyor. AKP'nin bu oy oranına MHP bile eklense yüzde 50 oy oranına ulaşmaları mümkün görünmüyor. Muhalefet Kılıçdaroğlu isminde ısrar etmez Mansur Yavaş'ı yada Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterirse olası erken seçimde AKP'nin güçlü bir ana muhalefet partisi olarak mecliste yer alabilme ihtimali giderek güçleniyor.