Abdullah Gül Suskunluğunu HDP için Bozdu! Sözleriyle Yeri Yerinden Oynattı

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tıpkı geri planda desteklediği Ali Babacan gibi HDP'nin kapatılmasına karşı çıktı! Yaptığı açıklamalar olay oldu

Abdullah Gül Suskunluğunu HDP için Bozdu! Sözleriyle Yeri Yerinden Oynattı

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül HDP'ye açılan kapatma davasını değerlendirdi. Kapatma davası hakkında oldukça sert açıklamalarda bulunan Abdullah Gül tıpkı Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamalarına benzer ifadeler kullandı.

ABD ve AB'den HDP'nin kapatılmasına yönelik sert tepkiler gelmeye devam ederken ülke içerisinden de karşı çıkan isimler var.

Bunlardan birisi de Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül...

Parti kapatma konusunda belki de en deneyimli isimlerden birisi olan Abdullah Gül Kapatılan Milli Görüş hareketindeki partilerin içerisinden çıkmış bir siyasi isim.

Bu yüzden HDP'ye yönelik kapatma davası konusunda ne diyeceği en çok merak edilen isimlerden birisi..

Abdullah Gül bugün konuyla ilgili suskunluğunu bozdu ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gül'ün açıklamaları T24 adlı internet sitesinde yayınlandı. Peki Gül ne söylemişti?

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan Abdullah Gül şunları söyledi:

"Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini ve HDP'ye kapatılma davasının açılmasını çok yanlış buluyorum. Bu hareketlerin hem Türkiye'ye hem de hükümete çok anlamsız bir yük getireceği nasıl görülmüyor?

Şiddetle hiçbir ilgisi olmayan, geçmişi bilinen, ayrım gözetmeden insan hakları savunuculuğu yapan bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması ve parti kapatma davasının açılması, Türkiye'de daha çok demokrasi ve hukuk ihtiyacı olduğunu reform paketleriyle açıklama çabasında olan hükümete ve ülkemize bir yük olacaktır.

Tüm bunlar 90'lı yıllarda yaşanmış ve Türkiye aleyhtarlığına ve Türkiye'nin izolasyonuna büyük bir fırsat vermiştir. Daha sonra o günleri unutturmak için çok çabalar sarf edildi. Parti kapatmalarının ve dokunulmazlıkların kaldırılmasının terör örgütlerinin çok işine geldiğini daha önceki deneyimler göstermiştir.


Terör demokrasinin güçlendirilmesiyle ve insan hakları standartlarının yükseltilmesiyle kitlelerden izole edilir ve terörle mücadele daha kolay olur. Yakın siyasi tarihimiz bütün bunların örnekleriyle doluyken aynı hataları yapmanın bu güzel ülkeye büyük zararlar vereceği kanaatindeyim."

Abdullah Gül'ün açıklamaları bu yöndeyken MHP ve AK PARTİ camiasından Abdullah Gül'e nasıl bir yanıt gelecek merak ediliyor..