Sezon finali yaptı ancak iki dizi birleşmiyor mu sorusunu da akıllara taktı!

Gülseren Budayıcıoğlu, büyük duayen, yazdığı psikolojk romanların son zamanlarda televizyon projesi olarak uyarlanması hepimizin kendisini daha çok tanımamıza, belki de araştırmamıza neden olmuştur. Kırmızı oda ve Masumlar Apartmanı adlı TV dizisi için...

Sezon finali yaptı ancak iki dizi birleşmiyor mu sorusunu da akıllara taktı!

Masumlar Apartmanı gbi çok sevilen bir dizinin proje danışmanı ve içerik üreticisi olma sorumluluğunu taşırken piyasaya tam 41 bölüm önce Kırmızı Oda adında bir bomba attı. Binnur Kaya'nın Doktor Manolya rolünde kendisine bir kere daha hayran kaldığımız diziden bahsediyorum. Kırmızı Oda'da 41 bölüm boyunca kimler geldi, kimler geçti. Kah güldük, kah ağladık.

Herkes biraz bizdi, biz de biraz herkestik. İster zengin, ister fakir olun, ister sokak çocuğu olun, ister yalılarda büyüyün herkes ilk yara aldığı yerde kalıyor ve herkes tıpkı masum gibi bir çocuk gözüyle dünyaya kendi penceresinden bakmaya devam ediyor.

Kırmızı Oda bu hafta sezon finali yaptı ama o nasıl bir bölümdü, ağlamaktan harab olduk. Öncelikle Vahit Karahanoğlu'nun vefatının ardından oteli Mitra'ya bıraktığını gördük ve Nurcihan Karahanoğlu'nun metresi poziyonunda bir kadına dahi nasıl asil davrandığını gördük.

Herkes bunu yapabilir miydi? Asla! Zafer'in yıkımı, yıkımı kadar da babasını anlamasına, Zafer ve Nihal'in büyüyen aşkına, köy okulları projesi, hatıra ormanı gibi birçok mutluluğu ve hüznü bir arada yaşadık. Kısacası; Karahanoğlu ailesi büyük bir asillikle hayatlarına devam etmek üzere Doktor hanıma veda ettiler. Mitra'da bu hafta yeni otel sahibesi olarak hayatına devam etmek adına Doktor hanımla vedalaşanlardan biri oldu ancak bu kadar gamsızca otele çökmesi pek sevdiğimiz bir özellik olmadı.

Kendisini çok özel hissetmiş, evet herkes hissederdi ama gurur sahibi biri olsaydı en azından bu oteli kabul edemeyeceğini bir kere dahi olsun belirtirdi. Ancak o bir güzel devir işlemlerini halledip, hasta anneciğini otele aldırmayı planlamaya başladı. Bir de aile yadigarı broşu da alıp yakasına takması tam yüzsüzlüktü. İran prensesi olarak sevdirilen Mitra, bu oteli hep bekliyormul tavrıyla pek sevilmedi. Gerçi onu da anlamak lazı, babası sahip çıkmamış, erkek kardeşi Almanya'da hapishanede, annesi hasta ve bakıma muhtaç, cinsel istismara uğramış, insanlara güvenini kaybetmiş, Vahit'e sığımış o da vefa ya da ödül olarak artık her nedense otel bırakmış. Neden almasın, neden oturmasın? Neyse kısacası Mitra da otel sahibi olarak diziden ayrıldı.

Gelelim haftalardır çok ama çok sevilerek takip edilen Delikanlı Sadi'ye, Erkan Petekkaya'nın canlandırdığı karakter herkesin içine işledi ve bu hafta o da diziye artık tamam dedi. Eşi Azra olarakta Deniz Uğur'u ekranlarda tekrar görmek, herkesi çok ama çok mutlu etmiş olsa gerek ki, seyirci övgü dolu paylaşımlarıyla sosyal medyayı adeta yıktı. 

Peki bunca veda olmuşken nasıl olacakta iki dizi birleşecek?

Sona yaklaşırken, Tuna yeni arkadaşlık ettiği alt komşusu Metin'i, Doktor hanım ve arkadaşlarına tanıtır. Keyifli bir akşam yemeğinde tanışan bu ekip, yağmur yağmasının azizliğine uğrarlar. Tuna çok üzülmüştür ama Aydın hoca hemen yağmur altında Doktor hanımı dansa kaldırır. Bunu görende Metin bey, Tuna'yı dansa kaldırır ve sorun çözülür. Tam bu sahneden sonra kamera klinik kapısının dışına çevrilir ve içeri giren bir kadın gözükür. Tuna hoşgeldiniz diyerek ayağa kalkar ve o da ne ??? Masumlar Apartmanı'nın Gülben'i psikayti kliniğine gelmiştir. Bu da Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda'nın bir proje olarak devam edeceği sinyalini hepimize verdi.  Merve Dizdar'ın oyunculuğuna söylenebilecek tek bir kelime bulunmazken varın görün ki Binnur Kaya ve Merve Dizdar sahneleri nasıl iple çekilecek. İnşalla Ezgi Mola'da dahil olur da tadından yenmez. Bakalım bekleyip, görelim.