Netflix'in Yeni Yıldızı Lupin Dizisi Fırnalar Estirecek! Çok Şaşırtan Bomba İse...

Netflix'in Yeni Yıldızı Lupin Dizisiyle ilgili bilinmeyen gerçekler ortaya çıktı! Kimsenin dikkat çekmediği ayrıntıları sizler için derledik

Netflix'in Yeni Yıldızı Lupin Dizisi Fırnalar Estirecek! Çok Şaşırtan Bomba İse...

Lupin Netflix'in yeni göz bebeği oldu. 2021 yılında yayına giren Netflix dizileri arasında diğerlerinden sıyrılmayı başaran Lupin ilk sezonda 5 bölüm olarak yayınlandı ancak dizinin ilk sezonu aslında 10 bölümden oluşmakta. İlk sezondaki 5 bölümün yakaladığı başarının ardından ikinci kısmın fragmanı da yayınlandı.

Dizinin farklı konusu izleyiciyi ekrana kilitlemeye yeterken, ana karaktere hayat veren Omar Sy'nin başarısı ise izleyicileri hayran bıraktı. 

Lupin Konusu

Lupin dizisi adını Fransız yazar Maurice Leblanc tarafından yazılan ve ilk kez 1907 senesinde yayınlanan "Arsen Lüpen - Kibar Hırsız" kitabının ana karakterinden almıştır. Türkçeye "Arsen Lüpen" olarak çevrilen ismin orijinali "Arséne Lupin"dir. Dizinin ana karakteri Assane Diop, çocukken babasının ona hediye etmiş olduğu bu kitaptan etkilenerek kendini ana karakterle bağdaştırmıştır. Kitabın karakteri Lupin hile yapma ve kılık değiştirme konusunda adeta bir ustadır. Assane Diop, karakterin bu ustalığına ve kıvrak zekasına hayran kalır.

Dizi aslında intikam üzerine kuruludur. Dizinin ana karakteri Assane Diop, babasını çocukken kaybetmiştir. Yanında çalıştıkları Pellegrini ailesi tarafından değerli bir kolyeyi çalmakla suçlanan adam hapse girmiş ve utancından intihar etmiştir. Assane senelerce babasını hırsız sanarak büyümüştür ancak gerçeğin öyle olmadığını ve babasının Pellegrini ailesinin iftirasına uğradığını öğrenmiştir. Gerçeği öğrenmesiyle birlikte Pellegrini ailesinden intikam almak için kolları sıvayan Assane Diop bu işi kendisine rol model edindiği Arséne Lupin'in kibarlığı ve zekasıyla yapacaktır. 

Lupin Dizisi Oyuncuları

  • Omar Sy – Assane Diop
  • Shirine Boutella – Lieutenant Sofia Belkacem
  • Ludivine Sagnier – Claire
  • Nicole Garcia – Anne Pellegrini
  • Clotilde Hesme – Juliette Pellegrini
  • Soufiane Guerrab – Youssef Guadire
  • Antoine Gouy – Benjamin Ferel
  • Hervé Pierre – Hubert Pellegrini
  • Fargass Assandé – Babakar Diop

Dizinin ana karakterini "Can Dostum (2011)", "Zoraki İkili (2012)" ve "Palyaço (2016) gibi başarılı filmlerin başrollüğünü üstlenen Omar Sy canlandırmaktadır. Omar Sy performansıyla başarı toplamayı başarmıştır. Yan karakterlerinin başarısı da yadsınamayan dizinin yönetmen koltuğunda ise "The Incredible Hulk (2008), "Titanların Savaşı (2010)", Titanların Öfkesi (2012) ve "Taşıyıcı (2002)" gibi başarılı filmlerin de yönetmenliğini üstlenmiş olan Louis Leterrier oturmaktadır.

2. Sezon Gelecek Mi?

Dizinin ilk sezonunun yalnızca 5 bölümü yayınlandığı için izleyiciler dizinin ilk sezonunu 5 bölüm sanmaktadır ancak daha önce de belirttiğimiz gibi ilk sezon 10 bölümden oluşmaktadır. Bu durumda dizinin devamı 2. Sezon olarak değil, 1. Sezon 2. Kısım olarak gelecektir. Dizinin ikinci kısmının fragmanı 5 Mart 2021 tarihinde Netflix tarafından yayınlandı. İlk 5 bölüm ile Netflix'te Top 10' a giren ve izlenme rekoru kıran Lupin, ilk bölümlerdeki başarısını devam ettirirse 2. Sezon da gelecek gibi gözüküyor.