Netflix çalışanları ne kadar kazanıyor? Netflix'in abone sayısı kaçtır? İşte Netflix'in tüm bilinmeyenleri

Dünyaca ünlü dizi, film ve belgesel izleme platformu Netflix hakkında birçok konu merak ediliyor. Çalışan sayısı, aldıkları maaş, platformun abone sayısı, isminin nereden geldiği daha birçok şey... İşte Netflix hakkında tüm merak edilenler ve bilinmeyenler!

Netflix çalışanları ne kadar kazanıyor? Netflix'in abone sayısı kaçtır? İşte Netflix'in tüm bilinmeyenleri

Dünyaca ünlü dizi, film ve belgesel izleme platformu Netflix, Türkiye'de çok tercih edilen uygulamalar arasında yer almaya başladı. Reklamsız olması ve binlerce yapım barındırması sayesinde sevilerek kullanılan uygulama, kalite, altyazı ve dublaj imkanıyla abone sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Bu kadar popüler hale gelen uygulama hakkında birçok soru da sorulmaya başlandı. Özellikle Netflix çalışanlarının ne kadar maaş aldığı büyük merak konusu olurken, platformun adının nereden geldiği de ilgi duyulan sorular arasında. İşte Netflix rehberi ve tüm merak edilen detaylar:

NETFLİX ADI NEREDEN GELİYOR?

Netflix 14 Nisan 1999 yılında satış yapmaya başlayan bir şirketti. 30 çalışan ve 925 çalışana sahip olan bu platform kurulduktan 1 yıl sonra internet sitesini açtı. 2005 yılında 4 milyon aboneye sahip oldu. Kibble ismiyle kurulan platformun adı daha sonra İngilizce "net" ve ABD'nin günlük konuşma dilinde "filmler" anlamına gelen "flicks" kelimesinin birleşiminden oluşturuldu.

NETFLİX NASIL BÜYÜDÜ?

Netflix, 2007 senesinde DVD satışını bıraktı ve çevrimiçi video pazarına el attı. 2013 yılında ilk dizisi House of Cards'ı çekti. 2016 senesinde 126 dizi ve film yayımlandı. Bu sayı Amerikan televizyon kanallarının hepsini geçmeyi başardı. DVD ile başlayan süreç bir anda dünyanın en büyük video izleme platformuna döndü.

NETFLİX'İN KAÇ ABONESİ VAR?

Türkiye'de de yayın yapan platform 190 ülkede 150 milyonun üzerinde aboneye sahip. Türkiye'de ise bir saat içinde 7 binin üzerinde abone kazanarak büyük kazanç elde etti.

NETFLİX ÇALIŞANLARI NE KADAR KAZANIYOR?

Platformda yeni çalışmaya başlayanlar saatte 17 dolar elde ediyor. Şirketin şu anki piyasa değeri 71,13 milyar dolar. 12 bin 135 çalışana sahip olan Netflix, yeni başlayanlar için ayda 4-5 bin dolar ücret ödüyor. Tabi bu durum alanda ilerledikçe daha da artıyor.

Kaynak: Şirket İnceleme