Müge Anlı, Esra Erol Fulya Öztürk ve Ece Üner diken üstünde!

Televizyonda gündüz kuşağı programlarında her çeşit konular Türkiye'nin gözü önünde ele alınıyor. Hatta cinsel yaşama kadar yayın sırasında izletmeye kalkacak kadar ileri gitti olaylar. Bunun üzerine RTÜK harekete geçti ve kanallara uyarı gönderdi.

Müge Anlı, Esra Erol Fulya Öztürk ve Ece Üner diken üstünde!

Türkiye'de bir zamanlar her kanalda türeyen izdivaç programlarının yerini şimdi gerçek hayat hikayeleri aldı. Her kanalda birbirini aldatanlar, şiddetler, kavgalar, bağırışlar, sunucuların misafirlere tepki göstermeleri derken iş çığrından çıktı. Bir program sona ererken, benzer yapımlar her kanalda hızla çıktı ve ortalık karıştı.

BİRBİRİNİ ALDATANLAR, KAYINPEDER GELİN İLİŞKİLERİ

ATV'de Esral Erol, Müge Anlı, Show TV'de Didem Arslan, Kanal D'de Ece Üner, FOX'ta Fulya Öztürk gibi isimlerin birbirinin tıpa tıp benzeri konuları dillendirmeye başlaması herkesin dikkatini çekti. Birbirini aldatan eşler, kayınpeder gelin ilişkisi, kız kaçırmalar, şiddet ve daha birçok olumsuzluk içeren olaylar açık bir şekilde gösteriliyor.

RTÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Vatandaşlar da bu programları şikayet etmeye başlayınca RTÜK sessiz kalmadı ve bir uyarı yazısı yazdı. Yazıda, "Bu tür yayınların geneli değerlendirildiğinde, içeriği oluşturan konuların daha çok eşlerin birbirlerini aldatması, çarpık ilişkiler gibi toplumun millî ve manevi değerleri ile bağdaşmayan ve Türk aile yapısına uymayan olaylar üzerine odaklandığı tespit edilmiştir" denildi.

Daha öncesinde evlilik programlarına RTÜK bir yasaklama getirmişti. RTÜK'ün bu uyarısı akıllara bu tür programların da kaldırılabileceğini getirdi. Toplumun ahlaki yapısının zedelendiğine vurgu yapılan uyarı metnine göre, şikayetler devam ederse ve olaylar da sürerse bu programların sonu da izdivaç programlarına dönecek.