Kazanana büyük ödül! Squid Game yarışması için başvurular başladı

Aylardır beklenen Squid Game yarışması başvuru süreci başladı. Kazanan kişiye televizyon tarihindeki en yüksek nakit ödül olan 4,56 milyon dolar civarında bir ödül verilecek.

Kazanana büyük ödül! Squid Game yarışması için başvurular başladı

Kayıp Rıhtım'da yer alan habere göre, Squid Game yarışması için başvuru şartları açıklandı. 456 kişinin katılımıyla ve Squid Game: The Challenge adıyla başlayacak olan yarışma, 4,56 milyon dolarlık bir ödül vadediyor.

İlk defa geçen yılın eylül ayında Netflix üzerinden yayınlanan ve Hwang Dong-hyuk tarafından hazırlanan Güney Kore dizisi Squid Game, tahmin edilenden çok daha büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Yayına girdiği ilk 28 günde 111 milyon kullanıcıya erişen yapım, 21 milyon dolarlık çekim maliyetine karşılık 891.1 milyon dolarlık bir kazanç elde etti. Başarısı o kadar büyüktü ki, dizide yer alan oyun formatları birçok farklı şekle uyarlandı. Hatta okullarda öğrenciler tarafından oynandığı ve sorun çıktığı için ailelere çocuklara diziyi izletmemeleri konusunda okul yönetiminden uyarlar bile yapıldı.

Elbette bu yoğun ilgi, dizinin ikinci sezon onayı da almasını sağladı. Şu an için dizinin yeni sezonunun çalışmaları devam ederken Netflix de boş durmuyor ve diziden daha fazla içerik çıkartmaya çalışıyor. Bunlardan biri de, dizi formatına uygun bir yarışma programı olacak.

Yarışmaya toplamda 456 kişi katılacak ve sadece bir kişi 4,56 milyon dolar (83 milyon 123 bin 328 TL) ödül kazanacak. Bu rakam, televizyon tarihindeki en büyük nakit ödül anlamına geliyor.

Oyunlar, orijinal dizideki oyunlardan ilham alacak ve her biri beceri, dayanıklılık, hız ve stratejiyi test etmek için tasarlanmış bazı yeni eklemelere sahip olacak. Şu anda yarışmaya katılım için başvuru süreci başladı. 21 yaş ve üstü herkesin katılabildiği yarışmada İngilizce konuşabilme şartı da isteniyor.