HEYECANLA TAKİP ETTİĞİMİZ ''O DİZİLERİN'' KİTAPLARI

Yeni sezonu bekleyenler ya da final yaptı diye üzülenler için çok sevilen yapımların özüne yani kitaplarına yakından bakıyoruz!

HEYECANLA TAKİP ETTİĞİMİZ ''O DİZİLERİN'' KİTAPLARI

Yeni sezonu bekleyenler ya da final yaptı diye üzülenler için çok sevilen yapımların özüne yani kitaplarına yakından bakıyoruz!

 

1.The Queen's Gambit - Vezir Gambiti

 

 

 

Netflix'in dünya genelinde satranç satışlarının patlama yaşamasını sağlayan dizisi The Queen's Gambit aslında Walter Tevis'in romanından uyarlandı. Kitap Türkiye'de de İthaki Yayınları tarafından ''Vezir Gambiti'' ismiyle yayımlandı.

 

2. Mindhunter - Zihin Avcısı

 

 

 

Akademi ödüllü yönetmen David Fincher'ın imzasını taşıyan dizi seyircilerden ve eleştirmenlerden tam not almayı başardı. Gerçek bir hikayeye dayanan projenin FBI ajanı kahramanı John E. Douglas, diziden çok önce başından geçenleri ve birikimlerini bir kitaba aktardı. Böylece herkesin severek izlediği Minhunter'ın seyirciyle buluşmasını sağladı. Roman, Türkiye'de ''Zihin Avcısı'' adıyla yayımlandı.

 

3. You - Sen

 

 

 

You, sosyal medya kullanımının hepimizin rutini haline geldiği günlerde gündeme bomba gibi düştü. İki sezonuyla da seyircisini uykusuz bırakan dizi Caroline Kepnes'ın romanından uyarlandı ve ülkemizde ''Sen'' ismiyle raflarda yerini aldı.

 

4. Shadow and Bone - Gölge ve Kemik

 

 

 

Netflix'in fantastik türünde yayınladığı dizisi Shadow and Bone, ilk sezonuyla büyük bir etki yaratmayı başardı. Yapımın etkileyici hikayesi ve evreni ise Leigh Bardugo'nun Gölge ve Kemik adlı romanından uyarlandı.

 

5. Killing Eve - Kod Adı Villanelle

 

 

 

Bir BBC America yapımı olan ve Killing Eve, ilginç hikayesi ve ince mizahıyla seyirsini kısa zamanda kazandı. Fleabag dizisiyle büyük beğeni toplayan Phoebe Waller-Bridge'in senaryosunu yazdığı Killing Eve, Luke Jennings'in ''Kod Adı Villanelle'' kitabından uyarlandı.

 

 

 

6. The Sinner - Günahkar

 

 

 

Her sezonuyla seyircisini şaşırtmayı sürdüren hatta Altın Küre'ye aday olan The Sinner, aslında Petra Hammesfahr’ın ''Günahkar'' adlı kitabından uyarlandı.

 

7. The Witcher - The Witcher

 

 

 

Yayınlandığı günden itibaren Henry Cavill hayranlarının radarına giren dizi öncesinde de bilgisayar oyunuyla beğeni toplamıştı. İlk sezonuyla evreni, makyajı ve kostümleriyle dizi severlerin takdirini kazanan The Witcher, Andrzej Sapkowski'nin aynı isimle yayımlanan kitap serisinden uyarlandı.

 

8. My Brilliant Friend - Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım

 

 

 

Elena Ferrante mahlasıyla yazdığı Napoliten Romanlar serisi ile edebiyat dünyasında başarılı bir yere oturan Ferrante, HBO'nun dikkatini çekmeyi başardı. Saverio Costanzo tarafından Amerikan-İtalyan ortak yapımı olarak uyarlanan dizi serinin ilk romanı ''Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım'' ile gönülleri fethetmeyi başardı.

 

9. Behind Her Eyes - Gözlerinin Ardında

 

 

 

Netflix'in 6 bölümlük mini dizisi Behind Her Eyes, sürprizleri ve akıcı hikayesiyle seyircisinden geçer not almayı başardı. Sarah Pinborough'un kitabından uyarlanan yapım Türkiye'de ''Gözlerinin Ardında'' ismiyle okurlarıyla da buluşmayı bekliyor.