Gözünüzden Kaçan Bir Solukta İzleyebileceğiniz Mafya Konulu 5 Dizi

Kimileri yaşanmış olayları anlatıyor oluşuyla kimileri de gerçekçiliğiyle kendini bir solukta izleten mafya dizileri!

Gözünüzden Kaçan Bir Solukta İzleyebileceğiniz Mafya Konulu 5 Dizi

1. Gangs of London 

  İngiltere yapımı dizi, Londralı bir mafya ailesinin babalarının ölümüyle başlıyor. Sarsılan ve toparlanmaya çalışan aile babalarının neden öldüğünü ya da öldürüldüğünü çözmeye çalışırken bir taraftan da ailenin başına kimin geçeceğinin savaşını veriyor. Zengin kadrosu ve aksiyon sahneleri tam not alan dizinin 2020'de ilk sezonu yayınlandı. Dizinin bu yıl yayınlanacak ikinci sezonu için ise seyircileri merakla bekliyor.

2. Queen of the South

 Queen of the South aynı isimle yayımlanan bir kitaptı. Türkiye'de de ''Güneyin Kraliçesi'' olarak basılan kitap o kadar sevildiki dizi iki farklı kadroyla bugüne kadar iki kez çekildi. Son yayınlanan veriyonu Netflix üzerinden seyirciyle buluşan dizi beğeni topladı. Sokaklarda küçük çaplı illegal işler yapan bir kadın olan Teresa Mendoza erkek arkadaşının bulaştığı bir iş yüzünden şehrin en büyük mafyasıyla karşı karşıya kalır. Hayatta kalmak için her şeyi yapmaya hazır olan Teresa yıllar içinde büyük bir uyuşturucu ağının patronu olacaktır.

3. Gomorrah

 İtalya yapımı dizi tıpkı Oueen of South gibi bir kitap uyarlaması. Roberto Saviano'nun uğruna mafyadan tehtitler aldığı bu kitap, dizisiyle seyircinin takdirini kazanmayı başardı. Napoli'de bir suç örgütün lideri olan Pietro Savastano'nun yaşlanıp güç kaybettiği düşünülmeye başlayınca Savastano ailesi için hayatta ve ayakta kalma mücadelesi hiç olmadığı kadar önemli olacaktır. 

4. La Reina del Sur

 İspanyol yazar Arturo Pérez-Reverte'nin aynı adlı romanından uyarlanan dizinin başrolünde ''El Chapo'' soruşturmasıyla tüm dünyanın yakından tanıdığı Kate del Castillo var. Yanlış tercihler ve tesadüflerle kendisini illegal dünyanın göbeğinde bulan bir kadın, sonuna kadar gitmeye kararlıdır.

5. Bad Blood

 Gerçek olaylardan esinlenen bu Kanada yapımı suç draması, Montreal'in organize suç şebekesini yöneten Rizzuto ailesini ve güç savaşlarını içeriden bir gözle anlatıyor. Montreal'in kontrolünü kaybetmemek isteyen ailenin patronu Vito, sağ kolu Declan ve oğlu Nico arasında bir tercih yapmak zorundadır. Vito'nun tercihi hem şehrin hem de ailenin kaderini belirleyecektir.

BONUS!

Televizyon tarihinin efsane dizisi The Sopranos