Fahriye Evcen'in Büyük Sürprizi Belli Oldu! Hayranları Evcen'i Övgüye Boğdu

Uzun süredir ekranlardan uzak kalan başarılı oyuncu Fahriye Evcen, hayranlarına büyük bir sürprizi olduğunu dile getirmişti. Evcen sürprizini sonunda açıkladı! Fahriye Evcen'in hayranları ayakta alkışladı!

Fahriye Evcen'in Büyük Sürprizi Belli Oldu! Hayranları Evcen'i Övgüye Boğdu

Uzun süredir ekranlardan uzak olan Fahriye Evcen, dizi tekliflerini değerlendirdiğini dile getirmişti. Başarılı oyuncu bir de hayranlarına çok sevinecekleri bir sürprizi olduğunu duyuran Evcen'in Masumlar Apartmanı'na dahil olduğu öne sürülmüştü ancak bu iddianın gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı.

Sokak tacizini durdurmak için çağrı yaptı

Fahriye Evcen sürprizlerinden ilkini duyurarak herkesi çok heyecanlandırdı. L’Oréal Paris’in güzellik elçisi olan Evcen, markanın uluslararası sivil toplum kuruluşu Hollaback! ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi BÜYEM'in ortak olarak yürüttüğü bir programı paylaştı. Evcen, StandUp programının sunduğu 5D eğitimi aldığını açıklarken eğitimle alakalı olarak önemli notlar paylaştı.

5D eğitimi sokak tacizine karşı farkındalık yaratma amacı ile hazırlanarak StandUp programı kapsamında tamamen ücretsiz şekilde ulaşıma açıldı. L’Oréal Paris’in güzellik elçisi olan Fahriye Evcen de program eğitimini alarak kadın erkek demeden herkesin bu eğitimi alması gerektiğini dile getirdi. 

Evcen'den çağrı

Evcen, senelerdir beraber çalıştığı L’oréal Paris’in sokak tacizi gibi önemli bir konu hakkındaki çabası ve küresel anlamda binlerce insanı eğitmek için bir adım atmasının önemli olduğunu düşünüyor. Güzel oyuncu eğitimin herkes tarafından alınması gerektiğini ve bu sayede sokak tacizine karşı kurarak değişim öncülüğünün üstlenilebileceğini sözlerine ekledi.

Eğitim programının kapsamı ne?

Loreal Paris'in öncülüğünde yürütülen program kapsamında sokak tacizinin dünyadaki kadınların en fazla karşılaştığı problem olduğu bilgisi yer alıyor. Buna göre İngiltere, Meksika, Kanada, Hindistan, ABD ve İtalya'da kamusal alanda gerçekleştirilen sokak tacizi araştırmalarının süreceğini duyuran proje, sokak tacizine karşı hem tacize uğrayan taraf için hem de uğrayan kişiye tanık olanlar için olmak üzere iki farklı eğitim sunuyor. 5D olarak adlandırılan eğitim, basit ancak çok etkili adımlarla sokak tacizini durdurma hakkında kişiyi bilinçlendiriyor. Bilinçlendirme kapsamında sokak tacizinin de önüne geçilmesi hedefleniyor.