Ahmet Altan'dan Nagehan Alçı'ya eleştiriler

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, gazeteci Nagehan Alçı'nın İTO seçimleriyle ilgili paylaşımlarını yazdığı köşe yazısında yorumladı. Nagehan Alçı'yı kızdıracak satırlara imza attı.

Ahmet Altan'dan Nagehan Alçı'ya eleştiriler

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Nagehan Alçı'nın İstanbul Ticaret Odası'ndaki (İTO) seçimler sırasında "Zafer CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun diyebiliriz. Buradan dönüş imkansız. Arada çok büyük fark var. CHP örgütü resmen sandıkları patlattı. İTO'da Şekib Avdagiç yönetimi, yani AK Parti büyük bir hezimet yaşıyor" gibi ifadeler kullanması, 'mahallede' tartışmaya neden oldu.

Seçimlerin ilk aşamasını oluşturan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerinde mevcut başkan Avdagiç, 273 kişilik meclisin 195 üyeliğini kazanmıştı.

Alçı, sonuçların ardından paylaştığı mesajda "Ticaret alemi gibi bilmediğim bir dünya hakkında kimden bilgi gelirse gelsin yazmamalıydım. İnsan bilmediği konuya girmemeli" ifadesini kullanmıştı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugün yayımlanan yazısında yaşananları kısaca özetledikten sonra şunları söyledi:

"Minicik bir komplo teorim var: Acaba Nagehan, bu saçmalığı sanılanın aksine CHP’ye yaranmak için değil de AK Parti’nin gizli ajanı olduğu için yapmış olabilir mi? Durup dururken yaptığı yalan paylaşımla CHP’nin İTO’da yaşadığı hezimete dikkat çekmiş oldu ya... O açıdan dedim."

Yazının tamamı.