Ada Masalı dizisi oyuncularından. Ayça Ayşin Turan Kimdir?

Ayça Ayşin Turan, günümüzün en başarılı genç aktrislerinden biridir. 25 Ekim 1992 tarihinde Sinop’ta dünyaya gelmiştir.

Ada Masalı dizisi oyuncularından. Ayça Ayşin Turan Kimdir?

Hem anne hem de baba tarafından Karadenizli bir oyuncudur. Annesi Sinoplu, babası ise Kastamonuludur. Ayça Ayşin Turan, çocukluk senelerinden beri oyunculukla ilgileniyordu. 2011 senesinde Dinle Sevgili adlı bir dizide Gülfem karakterine hayat verdi. Genç ve güzel oyuncu 2014 senesinde ise birçok usta ismin başrol olarak yer aldığı Karagül dizisinde Ada isimli karakteri oynadı. Sene 2015 olduğundaysa Sevimli Tehlikeli adlı sinema filminde Zeliş rolünü oynamıştır.

Karagül dizisinin akabinde 2015-2018 seneleri arasında kendisini Meryem ve Altınsoylar gibi dizilerde başrolde gördük. 2018 senesinde ise dijitalde yayınlanan Hakan: Muhafız dizisinde iki sene süresince başrolde Leyla karakteriyle seyirci karşısına çıktı.

Zemheri dizisinde de başrol oynadı, burada da rolü Firuze adlı genç bir kadındı. 2020 senesinin Ekim ayında başlayan Arıza adlı dizide de Halide rolüyle başrol oynadı. 15 Haziran 2021 tarihi itibarıyla da Ada Masalı adlı televizyon dizisinde Haziran adlı karakteri canlandırmaktadır. Burada da Alp Navruz ile başroldedir.