Yepyeni Bir Whatsapp Özelliği : Mesajlarda hemen deneyin

Yepyeni Bir Whatsapp Özelliği : Süreli Mesajlar

Yepyeni Bir Whatsapp Özelliği : Mesajlarda hemen deneyin

Pandemi döneminde sosyal medyanın kullanımının artmasıyla Facebook, İnstagram, Whatsapp gibi platformlar kullanıcılarına yeni özellikler sunmak için kolları sıvadı. Korona virüsünün yarattığı belirsizlik ortamı insanları korku ve endişeye sürükledi. Oluşan korku ve endişe ortamında insanların güvenlerini kazanmak isteyen ve adı veri güvenliği haberleriyle anılan Whatsapp, milyonlarca kullanıcısına olarak süreli mesaj gönderebilme özelliği getiriyor. Bu özellik kullanıcılar tarafından aktif veya pasif konuma getirilebilecek. Süreli mesaj gönderme özelliği aktifleştirildiğinde bireysel veya grup sohbetlerinde gönderdiğiniz yeni mesajlar yedi gün içerisinde kaybolur. Bu özellik daha önce gönderdiğiniz veya aldığınız mesajlarda etkili değildir. Bireysel olarak yapılan sohbetlerde her iki tarafta bu özelliği aktifleştirebilirken, grup sohbetlerinde sadece yöneticiler bu özelliği aktif veya pasif konuma getirebilmektedir.

  • Mesajı gönderdiğiniz kişinin mesajı 1 hafta içerisinde görmemesi durumunda mesaj kaybolur ama kişi bildirim çubuğunda mesajın ön izlemesini görebilir.
  • Alıntılanmış mesajlar eğer süreli bir mesaj ise kalan silinme süresi 1 hafta olarak yeniden güncellenir.

Süreli mesajlar tam koruma sağlamazlar bu nedenle aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz;

Gönderdiğiniz süreli mesaj kaybolmadan önce farklı birisine iletilebilir, ekran görüntüsü alınabilir, farklı bir cihazla fotoğrafı çekilebilir veya mesaj içeriği kopyalanabilir.

Sürekli mesajları nasıl etkinleştireceğinizi öğrenmek için;

Cihazınız ANDROİD buraya tıklayın. (https://faq.whatsapp.com/android/chats/how-to-turn-disappearing-messages-on-or-off)

Cihazınız İOS ise buraya tıklayın.( https://faq.whatsapp.com/iphone/chats/how-to-turn-disappearing-messages-on-or-off)

Gruplarda için sürekli mesajları nasıl etkinleştireceğinizi öğrenmek için;

Cihazınız ANDROİD buraya tıklayın. (https://faq.whatsapp.com/android/chats/how-to-turn-disappearing-messages-on-or-off-in-a-group)

Cihazınız İOS ise buraya tıklayın.( https://faq.whatsapp.com/iphone/chats/how-to-turn-disappearing-messages-on-or-off-in-a-group )