Xiaomi, 200 MP Kameralı Bir Telefon Üzerinde Çalışıyor

Bu yazıda, Xiaomi'nin Samsung'la iş birliği yaparak 200 MP çözünürlükte kameraya sahip olan yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışması konu alınmıştır.

Xiaomi, 200 MP Kameralı Bir Telefon Üzerinde Çalışıyor

Güvenilir bir kaynak olarak görülen Digital Chat Station tarafından aktarılan bilgilere göre Xiaomi, 200 MP çözünürlükte kameraya sahip olan yeni bir telefon üzerinde çalışıyor. Üst düzey çözünürlükteki bu kameranın geliştiricisi ise Samsung.

Xiaomi, dünyanın ilk 108 MP çözünürlüğe sahip olan telefonu Xiaomi Mİ CC9 Pro'yu çıkarmasından bu yana iki sene geçmesine karşın bu çözünürlüğün üzerinde bir kameraya sahip telefon henüz piyasaya sunulmadı. Bu durumu değiştirecek olan marka ise yine Xiaomi olacak gibi duruyor.

Daha önce de birçok doğru sızıntı haberlere imza atan Dijital Chat Station'dan aktarılan bilgiye göre Xiaomi, 200 MP çözünürlükte kameraya sahip olan bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Daha önce de bu tür söylentiler duyulduysa da bu söylentinin Dijital Chat Station gibi güvenilir bir kaynaktan aktarılıyor oluşu, söylentilerin doğru olma ihtimalini artırıyor.

200 MP Kameraya Sahip Bir Telefonu Duyuracak İlk Şirket Xiaomi Olabilir

Dijital Chat Station'dan aktarılan bilgiler doğrultusunda Xiaomi, 200 MP çözünürlüğe sahip telefonu için Samsung ile beraber çalışıyor. Kamera, Samsung'un 0.64um piksel boyutundaki yeni nesil kamera sensörünü kullanacak. Bununla birlikte Samsung, bu kamera sensörünü henüz resmi olarak duyurmuş değil.

Xiaomi, 108 MP kameralı telefonu Mİ CC9 Pro'yu duyurduktan sonra RealMe, Samsung gibi birçok şirket te 108 MP çözünürlükte kameraya sahip telefonlar çıkartmıştı. Bu durumun benzeri, muhtemelen Xiaomi'nin 200 MP kameralı telefonunun piyasaya sürülmesinden sonra da yaşanacak ve en başta kamera sensörünün sahibi Samsung olmak üzere pek çok şirketin, bu çözünürlüğe sahip telefonlar çıkartması güçlü ihtimaller arasında duruyor.