WhatsApp'tan herkesi ilgilendiren güncelleme

Mobil uygulama devi WhatsApp'tan sohbetlerle ilgili herkesi ilgilendiren devrim niteliğinde bir güncelleme geldi.

WhatsApp'tan  herkesi ilgilendiren güncelleme

WhatsApp sonunda eleştirileri dikkate aldı. Güvenlik konusunda dünya üzerindeki milyonlarca kullanıcısını yakından ilgilendiren özelliği devreye koyma kararı aldı. WhatsApp tarafından alınan kararla ilgili gelişmeler çok sayıda kullanıcısı tarafından da tam not aldı.

WhatsApp tarafından devrim niteliğindeki bu güncellemyle ilgili bilgileri ise Teknolojioku.com adlı siteden Ufuk Tufan paylaştı. Yayınlanan bu habere göre haberde yer alan bilgiler şu şekilde oldu.

WhatsApp gerçekten de dünyanın bir numarası olması sağlayan bir çok özelliği bulunuyor. En büyük özelliklerinden biri oldukça hızlı olması ve güncelleme desteğinin her marka model cep telefonuna uyumlu olması çok iyi özelliklerden. Zengin karakter destekleri ve emoji destekleri de elbette liste başını çekiyor. Fakat güvenilir olup olmadığı konusunda büyük tartışmalar var. Facebook tarafından satın alınan WhatsApp'a o günden sonra şüpheyle yaklaşanların sayısı hızla arttı ve çok sayıda kişi WhatsApp yerine rakip uygulamaları tercih etmeye başladı.

Bu durumun arkasında yatan sorunlardan en büyüğü Facebook kullanıcıları verilerini işleyen hatta satmakla meşhur olan bir firma. Bu durumda çok sayıda kişiyi rahatsız ediyor. WhatsApp konuşmalarının belirli ölçü de takiğ edildiği ve buna göre de kullanıcıların günlük yaşamlarında bazı reklamların çıkıyor olması rahatsızlık veren iddialar arasında yer alıyor.

WhatsApp'tan devrim niteliğinde bir güncelleme geldi.

Kötü şöhreti ortadan kaldırmak isteyen WhatsApp uçtan uca şifreleme sistemini duyurmuş ve cihazlardaki tüm konuşmaların uçtan uca şifrelenerek WhatsApp dahil kimse tarafından okunamayacağını garanti altına almıştı.

WhatsApp yaptığı son duyuruda Google kullanıcılarının Drive'a, Apple kullanıcılarının ise iCloud'a yükledikleri hiç bir WhatsApp sohbetinin WhatsApp'ın kendisi de dahil hiç kimse tarafından erişilemeyeceğini ilan etti

Bu kapsamda Kullanıcıların bunun için yapmaları gereken tek şey ise, sohbetlerini şifreleme seçeneğine gelmeleri ve 64 haneli bir şifre belirlemeleri. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir konu var, teknoloji uzmanları tarafından yapılan bu uyarıya göre söz konusu şifreyi kaydetmeyi kesinlikle unutmayın yoksa bu sohbet yedeklerinize siz bile bir daha ulaşamazsınız.

Evet sizinde güvenlik konusunda endişeleriniz bulunuyorsa sizlerde bu özelliği kullanabilir ve içinizi rahat ettirebilirsiniz. WhatsApp her geçen gün kullanıcılarını yakından ilgilendiren güncellemeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen WhatsApp anlaşılan önümüzdeki günlerde çok daha yeni özellikleriyle dikkat çekecek görünüyor.

Kaynak: Teknolojioku.com