ÖSYM duyurdu! KPSS 2021 sınav sonuçları açıklandı mı?

1,8 ve 15 Ağustos tarihlerinde yapılan KPSS sınavının sonuçları büyük merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından yapılan sınavın sonucunun ne zaman açıklanacağı da belirtildi. Adaylar 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik, 2021- KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sonuçlarını 16 Eylül gününden itibaren görebilecekler.

ÖSYM duyurdu! KPSS 2021 sınav sonuçları açıklandı mı?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), geçtiğimiz Ağustos ayında 1,8 ve 15'in de olmak üzere 3 oturum olarak gerçekleştirildi. Sınavın üzerinden 1 ay geçti ve adaylar da sonuçları araştırmaya başladı. ÖSYM'nin sayfasını da sürekli takip eden adaylar, büyük bir heyecanla bekleyişini sürdürüyor.

KPSS LİSANS AÇIKLANDI MI?

Sınav sonucu şu anda açıklanmadı. Ancak ÖSYM'nin ifade ettiğine göre 16 Eylül 2021 tarihinde sınav sonuçları açıklanacak. 2021 KPSS-A Grubu ve Öğretmenlik, Alan Bilgisi, ÖABT sonuçları yarından itibaren, ÖSYM'nin sayfasından görüntülenebilecek.

SINAV SONUCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sınava girip sonucunu görmek isteyen adaylar ÖSYM'ye ait olan https://sonuc.osym.gov.tr adresine girerek sonuçlarını görüntüleyebilecekler. T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yapan adaylar aynı zamanda yanlış sayısı ve doğru sayısını da görüntüleyebilecek. Sınav sonuç belgeleri hiçbir şekilde yazılı olarak adreslere gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerine yalnızca ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşım sağlanabilecek.

KPSS A GRUBU KADROLAR
Bu kadrolarda yer alan meslekler; müfettiş, kaymakamlık, uzman, kontrolör yardımcılığıdır. A grubu kadrolarda merkezi yerleştirme olmaz. Puanı alan kişiler, ilgili kurumların açtığı pozisyonlara başvurarak sınavlara tabi olurlar. Genellikle İİBF, Siyasal Bilimler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi mezunları bu kadrolara alınırlar. Sadece lisans mezunlarına özeldir ve puanları 1 yıl geçerlidir.

B GRUBU KADROLAR
A grubu kadrosu dışında kalan tüm meslekleri kapsar. Tekniker, mühendis, memur, mimar, psikolog, hemşire, veteriner gibi birçok alandaki meslekler bu kadroya tabidir. 2 yılda bir gerçekleştirilir ve 2 yıl geçerliliği bulunur.