İSMEK kayıtları nasıl yapılır? Kayıtlar ne zaman başlayacak? 2021 İSMEK kayıt tarihi

İSMEK kursları için kayıtlar başlıyor. Yeni dönemde kayıtların başlayacağına dair İSMEK resmi sitesinden açıklama yapıldı. Ancak adaylar nasıl kayıt yapacakları konusunda tereddütler yaşıyor. İşte İSMEK 2021 kayıt tarihleri ve kayıt yapmak için atılması gereken adımlar...

İSMEK kayıtları nasıl yapılır? Kayıtlar ne zaman başlayacak? 2021 İSMEK kayıt tarihi

İstanbul'da yaşayan vatandaşların çok büyük bir merakla beklediği İSMEK kursları için kayıt tarihleri belli oldu. Birçok branşta verilen kurslara birçok İstanbullu yakından ilgi duyuyor. Bu sebeple de kayıt tarihleri heyecanla takip ediliyor. O tarih de sonunda belli oldu.

İSMEK KAYIT TARİHİ NE ZAMAN?
Resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2021-2022 kurs kayıtları 24 Eylül Cuma günü sabah 10.00'dan itibaren alınmaya başlanacak. Kayıtların başlamasından itibaren, kursiyer.ismek.istanbul adresinden başvurular yapılabilecek.

İSMEK KURSLARINA NASIL KAYIT OLUNUR?
Bu adrese girdiğinizde sistem sizden T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihinizi talep edecek. Bilgilerinizi eksiksiz olarak doldurmalısınız. Sisteme ilk kez giriş yapacaksanız, öğrenci şartnamesi, online başvuru ve kayıt şartları, KVKK aydınlatma ve rıza metnini okuyarak, onaylamalısınız. Ardından sizden istenen bilgileri eksiksiz şekilde doldurun. Bu bilgileri tamamladığınızda kurs seçimi ekranı önünüze gelecektir. İstediğiniz ilçe, kurs merkezi ve branşı filtre ederek kayıt olmak istediğiniz kursu bulabilirsiniz. Bu aşamayı bitirdiğinizde ön kayıt işlemlerini bitirmiş oluyorsunuz. Ön kaydın kesin kayda dönüşmesi için aday öğrenciler, ders başlama tarihinde kimliklerinin bir fotokopisini kurs yönetimine vermelidir.

İSMEK YETİŞKİN EĞİTİMLERİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?
Bu eğitimlere 16 yaşını dolduran adaylar başvurabilir. Müzik programları için 15 yaş ve üzeri adaylar başvurularını yapabileceklerdir. 18 yaşından küçük olan tüm bireyler Veli Muvafakatnamesi getirerek eğitim alabilirler.

İSMEK KURSLARI ÜCRETLİ MİDİR?
İSMEK kursları tamamen ücretsiz olarak hizmet verir. İstanbul'daki en kaliteli eğitimlerin verildiği bu kurumda istediğiniz branştan istediğiniz kursu alabilirsiniz.

İSMEK KURSUNDA KAÇ BRANŞA BAŞVURU YAPILABİLİR?
Kursiyerler aynı alanda en fazla 2 branş tercih edebilir. Diyelim ki bilgisayar alanın bir tercih yaptıysanız, yine bilgisayar alanında başka bir kursa katılım sağlayabilirsiniz.