İnternette Güvenlik Nasıl Sağlanır?

İnternet, gizemli fakat bir o kadar da eğlenceli bir yerdir. İnternette pek çok imkan doğrultusunda eğlenebilir, iyi vakit geçirebilir veya bilgi edinebiliriz.

İnternette Güvenlik Nasıl Sağlanır?

İnternet üzerinden yapacağımız çalışmalarda pek çok farklı insan ile karşılaşabilir, bu insanlarla çok iyi dost olabiliriz.

Günümüz interneti artık şeffaf bir hal almıştır. Kimin ne yaptığı bilinmez iken, internette yer alan pek çok kişi, aslında gerçekten göründükleri kadar iyi insanlar olmayabilir. İnternette, özellikle sosyal ağlar aracılığıyla yerimiz tespit edilebilir ve kötü niyetli insanlar tarafından zarara uğratılabiliriz.

Tüm bu kötü niyetli insanlardan kurtulmak için, internette güvenliğinizi nasıl sağlayacağınızı öğrenmeniz gereklidir. İnternette güvenlik nasıl sağlanır sorusunun cevabını öğrenmek için, en doğru adrestesiniz.

1. Gerçek bilgilerinizi kullanmayın

İnternette bir profil açarken, gerçek isim soy isim, fotoğraf, adres, doğum tarihi bilgilerinizi kullanmayın. Telefon numaranızı da profilinize yazmayın. İletişim için yalnızca bir e-posta adresi yeterli olacaktır.

2. Asla adresinizi söylemeyin

İnternetteki insanlara asla adresinizi vermeyin. Eğer adresinizi söylerseniz, bu kişiler size zarar verebilir, nerede olduğunuzu öğrenebilir. Profillerinize de asla adres bilgilerinizi girmeyin, gizli kalmasına özen gösterin.

3. Sosyal ağlarda dikkatli olun

Sosyal ağlarda sürekli “check-in” yapmayın. Bu, gideceğiniz yerin başkaları tarafından kolayca takip edilebilmesini sağlar. Bunu yaparken ciddi anlamda problemler ile karşılaşmanız mümkündür.

İnternette iyi niyetli ve kaliteli insanlar bulunduğu kadar, kötü niyetli insanlar, katiller, tecavüzcüler de olabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, gizliliğinizi korumanız mutlaka gereklidir.