E-devletten ikamet adresi değiştirme nasıl yapılır?

E-DEVLETTEN İKAMET ADRESİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPILABİLİR Mİ? E-DEVLETTEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILABİLİR? E-DEVLET İKAMETGAH DEĞİŞİKLİĞİNİ NASIL GÖSTERMELİYİM?

E-devletten ikamet adresi değiştirme nasıl yapılır?

E-devletten ikamet adresi yenileme işlemleri nasıl yapılabilir?

Teknolojinin nimetlerinden biri olan ve uzun süredir hayatımızda yarattığı çeşitli kısa yollar aracılığıyla kolaylık sağlayan e-devlet sistemi, oturduğumuz adresin değişmesi sonucunda; bizi zahmetsiz olarak güncelleme yapmaya yönlendiriyor.

Eskiden ikamet ettiğimiz yerden taşınma mevzu bahis olunca, bunun en geç 20 gün içinde Nüfus Müdürlüklerine bildirilmesi gerekirdi. Ancak e-devletin bize sağlamış olduğu kolaylık sayesinde, Nüfus Müdürlüğüne gitmeye gerek kalmadan; e-devlet sistemi üzerinden bu değişikliği onaylamak mümkün olabiliyor.

Bu külfetsiz işlemlerin nasıl gerçekleştiğine bakacak olursak:

> Öncelikle e-devlet şifreniz ile sayfaya giriş yapmanız gerekir.

> E-devlet sayfasına girdikten sonra, arama çubuğunun olduğu bölüme; ikamet adresi değiştirme yazıyoruz.

> Karşınıza çıkan, Nüfüs ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yazan seçeneğe tıklıyoruz.

> Bu seçenekten sonra, sayfada iki farklı seçme alanı karşımıza çıkıyor: İlki kendi adres değişikliğiniz, ikincisi ise kendiniz ve beraber yaşamakta olduğunuz aileniz için adres değişikliğidir.

> Size uygun olanı bu alandan seçtikten sonra bir sonraki aşama olan taşınma tarihine geçebilirsiniz.

> İlerle butonu ile bir sonraki sayfaya geçerek yeni adresinizi belirtebilirsiniz.

> Yeni adresin yazıldıktan sonra onaylanması için karşınıza 3 seçim hakkı çıkacaktır: Sms ile doğrulama, mobil imza ve elektronik imzadır.

> Adres bilgileri güncellendikten sonra, önizleme şeklinde sayfadaki son değişimler gösterilir. > Yapılan işlemlerin doğru olup olmadığı kontrol edildikten sonra “başvuruyu tamamla” butonu ile değişiklikler kaydedilmiş olur.