Banu Alkan hakkında şok edici iddia! Başkasının sesini mi çaldı?

Ünlü sinema oyuncusu ve şarkıcı Banu Alkan hakkında şok eden bir iddia ortaya atıldı. Şarkıcı Nisan Nicole Rona, kendisinin seslendirdiği şarkıyı Alkan'ın çaldığını ve emek hırsızlığı yaptığını söyledi. Rona, Alkan'a 75 bin liralık tazminat davası açtı.

Banu Alkan hakkında şok edici iddia! Başkasının sesini mi çaldı?

Geçtiğimiz günlerde Banu Alkan ile Nisan Nicole Rona polemiği magazin dünyasına bomba gibi düştü. Nisan Nicole Rona, Banu Alkan'ın "Beyaz Orkide" isimli şarkısının nakaratındaki sesin kendisine ait olduğunu ileri sürdü. Şarkının nakarat kısmında Alkan'ın playback yaptığını söyleyen Rona, 75 bin liralık tazminat davası açtı.

TV8 ekranlarında Müge ile Gülşen'in sunduğu 2. Sayfa programına konuk olan Rona, daha ayrıntılı açıklamalarda bulunarak, Alkan'ın emek hırsızlığı yaptığını, iznimin olmadığını bildiğini söyledi. İzin ve onayının alınmamasından dolayı Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi'ne başvuran Rona, daha önce izin vermediğini de belirttiğini iddia etti.

SANIYORUM Kİ BANU HANIM KULLANMIYOR, DUYUNCA ŞOK OLDUM

Rona, "Beyaz Orkide şarkısındaki ses bana ait. Sadece playback yaptı. Ben 17 sene önce çıktım dedim ki bu ses bana ait. Kullanamazsınız iznim yoktur. Bunun üzerine şarkı yasal olarak piyasaya çıkmadığı için şikayetçi olmadım. Geri çekilme oldu. Şarkı çıkmadığı sürece dava açmam. 4 sene önce başladı tekrar ben İngiltere'ye gittim. Ben uyardıktan sonra, sanıyorum ki Banu hanım kullanmıyor. 4 sene önce duydum ve şok oldum. İlk ihtarımı o zaman çektim" dedi.

BANU ALKAN'IN YAPTIĞI HIRSIZLIKTIR, SESİMİ ÇALDI

Alkan'ın emek hırsızı olduğunu söyleyen Rona, "Banu Alkan benim büyüğümdür. Sinema emekçisi bir insan herkesin tanıdığı insanlardan biri. Benim onunla şahsi olarak bir mücadelem olamaz, benden büyük ya da küçük fark etmiyor. Bunca zaman saygısızlık olarak nitelendiririm. İlk çıktığında sen beni duydun. Ben ortaya çıktıktan sonra bunu devam ettirmesi yanlış. Bir kere bile beni aramadı. Banu Alkan'ın yaptığı hırsızlıktır, sesimi çaldı" ifadelerini kullandı.