Aşı kartı alma, Aşı kartı nasıl alınır? Aşı kartı almak için yapılması gerekenler

Çift aşısını yaptıran herkes aşı kartı alabiliyor. Yurtdışı uçuşlarında da aşı kartı şartı aranıyor. Peki aşı kartı nasıl alınır? Bunu yapmak için internetinizin olması yeterli. İşte aşı kartı almanız için yapmanız gerekenler...

Aşı kartı alma, Aşı kartı nasıl alınır? Aşı kartı almak için yapılması gerekenler

Salgına karşı mücadelede aşı çok önemli bir yer tutuyor. Yetkililer de sürekli aşı çağrısında bulunuyor. Salgının yavaşlatılması için bazı ülkeler aşı kartı kuralını yürürlüğe koydu. Türkiye'de de aşı kartı uygulaması başladı. Çift doz aşısını yaptıran tüm vatandaşlar istedikleri anda aşı kartlarını alabiliyorlar. Yurtdışına çıkmak isteyen vatandaşlar bu aşı kartını oluşturmadan seyahat gerçekleştiremiyorlar. Bu sebeple ülke dışına bir seyahat gerçekleştirecekseniz mutlaka aşı kartınızı oluşturmalısınız. Bunu yapmak da çok basit ve kolay. İşte aşı kartı oluşturmanın ve almanın yolları!

AŞI KARTI NASIL ALINIR?

Aşı kartı almak için Hayat Eve Sığar uygulamasına girmelisiniz. Bu uygulamaya pasaport numaranızı ekleyerek tanımlamanız gerekiyor ki yurtdışı seyahatlerinizde aşı kartınızla iliştirilebilsin. Hesabım sekmesinden pasaportlarım kısmını seçerek pasaport numaranızı girin ve tanımlatın. Daha sonra Covid-19 Aşı bilgilerim bölmesine tıklayın. Bu işlemden sonra karşınıza direkt olarak Aşı kartı butonu gelecektir. Bu butona basarak rahatlıkla aşı kartınızı oluşturabilirsiniz. Kart oluşturulduktan sonra indirme seçenekleri karşınıza çıkacak. Sağ üstten seçeceğiniz PDF dosyası sayesinde telefonunuza kartınızı indirebilirsiniz. İhtiyaç olması durumunda internet üzerinden bu dosyayı rahatlıkla gönderebilir ya da bir yazıcıdan çıkararak elinizde olmasını sağlayabilirsiniz.

E-NABIZ'DAN AŞI KARTI NASIL ALINIR?

HES uygulamasını kullanmak istemiyorsanız e-Nabız üzerinden de aşı kartı oluşturabilirsiniz. Çift doz aşınızı yaptırdıysanız e-Nabız'a girin ve "Covid-19 Aşı Durumu"na tıklayın. Daha sonra karşınıza "Covid-19 Aşı Kartı" gelecektir. Buradan da aşı kimliğine erişebilirsiniz.