AFAD en az lise mezunu personel alacak! AFAD personel alım başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 1749 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan İhdas Kararı ile eksiklikler giderilecek. AFAD personel alım başvuruları nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte detaylar...

AFAD en az lise mezunu personel alacak! AFAD personel alım başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), eksiklerini tamamlamak için 1749 personel alacak. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan İhdas Kararı ile alınacak eksik personeller de belli oldu. Bu karara göre 10 alanda alım yapılacak.

AFAD'IN ALIM YAPACAĞI MESLEK GRUPLARI
Bu alımlarda 183 destek personeli, 61 koruma ve güvenlik görevlisi, 3 avukat, 7 diğer sağlık personeli, 7 teknisyen, 5 veteriner hekim, 61 sosyal çalışmacı, 146 mühendis, 175 büro personeli ve 1101 arama ve kurtarma teknisyeni alınacak. Böylece toplamda 1749 personel, AFAD bünyesine katılacak.

AFAD PERSONEL ALIMI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR
Öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunundaki 48. maddede yazan şartlar aranacak. Herhangi bir SGK'dan yaşlı veya emekli aylığı alınmaması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, herhangi bir suç işlememiş olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Erkek adaylar için askerliğini yapmış olması gerekiyor.

AFAD PERSONEL ALIMI NE ZAMAN OLACAK?
Sözleşmeli personel alımıyla ilgili herhangi bir zaman verilmedi. Ancak AFAD'ın resmi internet sitesinden kısa süre içerisinde gerekli bilgiler açıklanacak ve başvurular yapılabilecek.