2021 ek tercih ücreti kaç lira, YKS ek tercih ücreti ne zaman yatırılabilir, Hangi bankalardan ödeme yapılır?

ÖSYM'den bugün yapılan duyuruda YKS ek tercihlerinin başladığı belirtildi. Üniversitelerde boş kalan kontenjanlar için yapılan ek tercih sürecinde adaylar için en büyük merak konusu ek tercih ücretleri oldu. İşte 2021 ek tercih ücreti ve yatırılması gereken tarih!

2021 ek tercih ücreti kaç lira, YKS ek tercih ücreti ne zaman yatırılabilir, Hangi bankalardan ödeme yapılır?

Salgının gölgesinde geçirilen 2021 YKS'de barajlar aşağı çekildi ve birçok öğrenci bu şekilde tercihlerini yapabildi. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ek tercih süreci de bugün itibarıyla başladı. ÖSYM'nin yaptığı duyuruya göre adaylar, ek tercih yapmak isteyen adaylar ÖSYM'nin internet adresinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

EK TERCİH İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?
Ek tercih için 23 Eylül'e kadar sistem açık kalacak. Tercih yapacak olan adaylar bu süre içerisinde işlemlerini gerçekleştirerek, istedikleri üniversite ve bölümlere başvurabilecek.

EK TERCİH ÜCRETİ KAÇ LİRA OLDU?
İlk yerleştirmede herhangi bir üniversiteye katılım hakkı elde edemeyen adaylar ek tercih için ekstra ücret ödemek zorundalar. Yapılacak ek tercih işleminin ardından adaylar 25 lira tutarını belirtilen banka hesabına yapmak durumundalar.

EK TERCİH ÜCRETİ NE ZAMAN YATIRILACAK?
Adaylar, tercih sürecinin tamamlanmasının ardından ilk resmi iş gününde saat 23.59'a kadar ödemeyi yapabilirler. Bu süre içerisinde ücreti yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacaktır.

HANGİ BANKALARDAN ÖDEME YAPILABİLİR?
Adayların ödeme yapabileceği bankalar; Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank, ING Bank, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Bankası.

Ziraat Bankası'ndan ücret ödeyecek olan adaylar şubelerden ve ATM'den ücret yatıramayacaklar. Bu bankadan yalnızca internet bankacılığı ve mobil bankacılık ile ödeme yapılabilecek.

Kredi kartıyla ödeme yapmak isteyenler ise, ÖSYM'nin internet sayfasındaki e-İŞLEMLER kısmında yer alan "Ödemeler" sekmesinden ödemelerini gerçekleştirebilirler.