2021-2022 burs veren kurumlar ve şartları! Hangi kurumlar burs veriyor?

Üniversitelerin açılacak olmasıyla birlikte öğrenciler de burs alabilecekleri kurumları araştırmaya başladı. 2021-2022 yılında burs verecek olan kurumları bir araya getirdik. İşte burs veren kurumlar, şartları ve ödenecek miktarlar.

2021-2022 burs veren kurumlar ve şartları! Hangi kurumlar burs veriyor?

2021-2022 akademik yılının başlayacak olmasıyla birlikte artan hayat pahalılığına karşı öğrenciler burs arayışına girmeye başladı. Bazı kurumlar da öğrencilere destek olmak adına karşılıksız burs ödemesi yapıyor. Burs müracaatında bulunmak isteyen öğrenciler de bu kurumların hangi kurumlar olduğunu araştırıyor. İşte 2021-2022 yılı için burs sağlayacağını açıklayan kurumlar ve şartları.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursu

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu yıl da burs verecek kurumlar arasında bulunuyor. Bursu alacak öğrenciler için belli şartlar bulunuyor. Bu şartları sırasıyla şöyle:

- Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, yabancı uyruklu öğrencilere, polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere, Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere, bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre; Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye'ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10'u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

TÜBİTAK Bursları
TÜBİTAK, üniversite öğrencilerine burs verecek kurumlar arasında bulunuyor. Bu burs şu anda Türkiye'de ilk 1000 arasında yer alan ya da olimpiyatlarda derece yapan kişilere veriliyor. Başvurmak isteyen adaylar 25 Ekim 2021- 12 Kasım 2021 tarihleri arasında başvurusunu gerçekleştirebilecek. Daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı
İstanbul Sanayi Odası Vafkı, çeşitli üniversiteler için burs imkanı sağlar. Başvurmak isteyen adaylar 1-30 Eylül tarihleri arasında İSOV'un internet sitesinden başvurularını yapabilirler. Şartları ve detayları görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Türkiye Diyanet Vakfı Bursu

Burs veren kurumlar arasında bulunan Türkiye Diyanet Vakfı, 19 Temmuz 2021 saat 23.59'a kadar başvuru alıyor. Ancak birincil şart İlahiyat ve İslam Bilimleri alanında öğrenim sağlamak. Yurt içi ve yurt dışı destekler sunan TDV'nin burs şartları için tıklayabilirsiniz.

Türk Eğitim Vakfı Bursu
Türk Eğitim Vakfı, çok uzun yıllardır burs veren kurumlar arasında bulunuyor. Yurt bursu için başvurmak isteyenler 16 Eylül'e kadar, Üniversite bursu isteyenler 6 Ekim 2021'e kadar başvurabilirler. Bunların yanında kurum lise, üstün başarı, yüksek lisans ve doktora bursları da sağlıyor. Lise düzeyi için 350, üniversite için 800, yüksek lisans için 1200 ve üstün başarı bursu için 1600 lira ödeme yapılıyor. Burs detayları için tıklayınız.

Vehbi Koç Bursu
Uzun yıllardır burs veren Vehbi Koç Vakfı, bu yıl da öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Burstan yararlanmak isteyen öğrenciler;

  • Akdeniz Üniversitesi
  • Atatürk Üniversitesi
  • Boğaziçi Üniversitesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Fırat Üniversitesi
  • Gaziantep Üniversitesi
  • Harran Üniversitesi
  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • Marmara Üniversitesi (İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ve Atatürk Eğitim Fakültesi)
  • Mersin Üniversitesi
  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  • Selçuk Üniversitesi
  • Uludağ Üniversitesi (Mühendislik Fakültesi)
  • Van 100. Yıl Üniversitesi'nden birinde eğitim alıyor olmalıdır.

Başvuru yapmak isteyen öğrenciler, VKV sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekler. Başvuru şartları ve başvuru formu için tıklayınız.

DAHA FAZLA BURS İMKANINA ULAŞABİLİRSİNİZ

Okuyacağınız şehirlere özel birçok kurum burs imkanı sağlıyor. Bu kurumlara ulaşmanız da oldukça kolay. Bulunacağınız ile özel burs veren kurumlara ulaşmak için tıklayınız.